DogađajiLjudiMjestanajnovijePojaveRadoznala Lola

Seka Aleksić ODBRUSILA Bošku Obradoviću

Na društvenoj mreži Tviter pevačica Seka Aleksić oštro je odbrusila lideru “Dveri” Bošku Obradoviću.

Redakcija

blic.rs

Tema njihovog sukoba bila je izjava “Dveri”, da vantelesna oplodnja sa doniranim materijalom može uticati na promenu genoma budućih naraštaja, na šta je pevačica odmah reagovala.

– Uvrediste sve ljude koji se na ovaj način bore za potomstvo, sram Vas bilo. Ko ste Vi da odlučujete i donosite mišljenja? Bog je taj koji će da da potomstvo, bilo prirodnim putem, VTO ili donacijom jajnih ćelija i usreći hiljade porodica. Znate li koliko se parova bori na ovaj način? – napisala je Seka Aleksić na društvenoj mreži Tviter.

Boško Obradović probao je da odgovori pevačici.

– Ne mogu da verujem da ste naseli na ove medijske spinove. Mi smo pokret porodičnih ljudi i godinama se borimo za podršku rađanju, mladim bračnim parovima, porodicama sa decom, kao i onima koji nemaju dece da se ostvare kao roditelji, među kojima su i naši najbliži. To nam je glavno – napisao je on i dodao:

– Ali, imamo pravo da postavimo pitanje zašto nemamo domaću banku reproduktivnog materijala nego ga uvozimo iz inostranstva, kao i da li je to protivzakonita prečica za usvajanje dece od strane gej parova? Tražimo javnu raspravu i ništa više, nikome ništa ne branimo niti možemo – navao je on, na šta pevačica takođe nije ostala imuna, pa je poručila.

-Ovo je sramotno. Zamislite vapaj parova koji bi da imaju potomstvo i koji bi zadnju kap krvi dali za to. Zamislite njih kada pročitaju ovako nešto? Umesto da smo im podrška pa šta Bog da – napisala je naposletku Seka Aleksić.

Da podsetimo, politička partija “Dveri” izašla je sa saopštenjem u kom se navodi da vantelesna oplodnja sa doniranim materijalom može uticati na promenu genoma budućih naraštaja.

– Ako znamo da se prilikom svake oplodnje meša genetički materijal oca i majke, postavlja se pitanje genetičkog materijala uvezenog od nepoznatog donora, što može uticati na promenu genoma budućih naraštaja – navodi se u saopštenju Dveri.

Preuzeto sa: blic.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije