DogađajiLjudinajnovijeNaslovna vijestPojaveRadoznala LolaZabavna Lola

Gubi li kultna CARTIER NARUKVICA na vrijednosti zbog predobrih lažnjaka?

Love Bracelet je klasik brenda nakita Cartier i dobio je status bezvremenskog simbola ljubavi.

Ali, i ovu Cartier narukvicu zadesila je sudbina lažnjaka.

Redakcija

Cartierov Love Bracelet ultimativni je klasik u svijetu luksuznog nakita. Iako je na popularnosti u posljednje vrijeme dobio kada se našao oko ruke mlađahne Kylie Jenner (koja ih je, naravno, nanizala nekoliko), ovaj model narukvice duboko je utkan u DNK brenda Cartier i u njihovoj ponudi postoji već dugi niz desetljeća.

Godinama kasnije, Love Bracelet je zadržao svoj status ostavši bezvremenskim simbolom ljubavi (ali i modni dodatak koji se više ne kupuje samo na poklon), a cijene na Cartierovim policama kreću se, ovisno o veličinama i materijalu, od 4.450 dolara pa sve do 17.200 dolara  za narukvice optočene dijamantima.

No, kao što to obično biva kada je riječ o must have komadima koje svi žele imati, i Cartierovu uspješnicu zadesila je sudbina lažnjaka. Kao i svi luksuzni brendovi koji žele zaštititi svoju poziciju na tržištu, i Cartier nudi uslugu autentifikacije nakita.

No, ako je vjerovati financijskoj savjetnici pod nadimkom “Dow Jones”, koja je na TikToku objavila video o padu vrijednosti Love Bracelet modela, lažnjaci su u posljednje vrijeme postali toliko kvalitetni i toliko precizni da više niti sam Cartier ne može procijeniti radi li se o originalu ili o fejku.

Sve to rezultiralo je padu vrijednosti popularnog Cartierovog modela kojeg je, ako ga želite jednom preprodati, naprosto preriskantno kupovati. Iako je riječ o komadima nakita od najfinijih plemenitih metala koji uz to i nose prestižno brend ime, na resale platformama teško je prodati original po cijeni koja bi opravdavala investiciju jer više nitko ne zna šta je original, a šta nije.

 

Preuzeto sa: buro247.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije