KarijeraPraktična Lola

Mama, supruga, arhitekta, trgovac, dizajner – jedna žena

Kada je prije nekoliko godina ostala trudna i nakon toga otišla na porodiljski dopust, shvatila je jedno – potreban joj je novi ili će da pokrene vlastiti posao. Posao na kom može sama sebi da organizuje slobodno, ali i radno…

Redakcija

Kada je prije nekoliko godina ostala trudna i nakon toga otišla na porodiljski dopust, shvatila je jedno – potreban joj je novi ili će da pokrene vlastiti posao. Posao na kom može sama sebi da organizuje slobodno, ali i radno vrijeme.

Slađana Štula, diplomirana arhitektica koja je radni staž stekla radeći u struci, odlučila je da ravne linije svog života zaobli. Tako je nastao brend, BUBSI BEBA. Počela je sa skicama i sitnim prepravkama bodića, majica i sličnih baby potrepština. Sama je crtala, krojila i šila. Danas, skoro 4 godine kasnije, imaju 5 zaposlenih i 3 kooperantske firme sa kojima sarađuju. Ponosan je član porodice sastavljene od jednog muža i dvoje djece, djevojčice i dječaka.

Na pitanje kako jedna supruga i majka dvoje djece stiže da vodi i vlastiti posao i ima li u svemu tome vremena da se posveti sebi, Slađana nam odgovara da je sve stvar dobre organizacije. Suprug Đurica joj je velika podrška, on je prije svega njen partner i velika ljubav i samo zahvaljujući ogromnom, uzajamnom razumijevanju i postižu tako dobre rezultate.

Ja sam imala razumijevanje za njegove svirke i turneje i uvijek ću, a on je tu za mene da uskoči kad mi treba pomoć. Jako je bitno zadržati dio sebe i svojih navika te pronaći kompromis – to je jedini način da dobro funkcionišete.

Kaže da je to bila ljubav na prvi pogled i da su od početka znali da žele imati djecu i zajedno graditi budućnost.

Kada je prije dvije godine izašao konkurs za najbolju poslovnu ideju, Đurica je bio taj koji je predložio da se prijave. Riješili su formalni dio i onda postavili sebi najstrašnije pitanje: “A šta ako zaista uspijemo?” I jesu. Od tada su zajedno prolazili sve faze i procese učenja, od toga kako se pravi biznis plan do toga da je i najmanje slovo na bodiju potrebno negdje i nekom opravdati.

I tako je nastao brend neobičnog imena. Ime BUBSI BEBA nastalo je sasvim slučajno, jer je to bio nadimak i tepanje za stariju kćerku, a sada su i više nego prepoznatljiv brend koji posluje unutar Bosne i Hercegovine, ali i regionalno. Njihove majice, bodići i suknjice bili su dio najvažnijih trenutaka u mnogim životima, od rođendana i proslava pa do krštenja.

“Kreativnost je bitna, ali brdo papirologije koja dođe poslije svega toga ponekad malo i ubije to”, kaže nam Slađana. Trude se inspirisati svoje zaposlene da uvijek teže ka boljem te da se iz dana u dan razvijaju i uče.

Čovjek treba cijelog života da radi na sebi i napreduje, to je ključ i poslovnog i emotivnog uspjeha.

Djeca su joj najvažnija u životu, bez njih ne bi mogla zamisliti sve ovo. Iako je ponekad teško i poželi slobodno vrijeme samo za sebe, brzo se predomisli, jer kako i sama kaže: “Kad ostanemo sami u stanu, shvatimo koliko nam nedostaju”. Ima težih i lakših dana, ali i kroz dobre i loše prolaze zajedno. Zajedno rastu i razvijaju se, ali ipak oboje se trude zadržati dio sebe sa početka veze, jer na koncu, upravo to je ono što ih drži zajedno.

bubsi2

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije