FantastičnoZabavna Lola

Znate li šta sve možete sa baby puderom?

Znate li koliko stvari, a koje trenutno imate u svojim ladicama sa kozmetikom, imaju ne dva ili tri načina upotrebe već su potpuno multifunkcionalni ?! Vjerujemo da nikada niste pomislile kako se baby puder može iskoristiti ili kako regenerator za kosu…

Redakcija

Znate li koliko stvari, a koje trenutno imate u svojim ladicama sa kozmetikom, imaju ne dva ili tri načina upotrebe već su potpuno multifunkcionalni ?! Vjerujemo da nikada niste pomislile kako se baby puder može iskoristiti ili kako regenerator za kosu ne mora da služi samo u svrhu omekšavanja kose.

Baby puder će vjerovatno biti otkriće stoljeća za sve vas jer osim za osip od pelena, za šta bi još mogao uopšte da se koristi?

Spriječite iritaciju kože na preponama

Baby puder odlična je stvar ukoliko nosite uske pantalone, sintetičke materijale, imate osjetljivu kožu ili burno reagujete ljeti na znoj. Biće dovoljno samo malo pudera na područje prepona da spriječite iritacije bilo koje vrste.

Suhi šampon

Suhi šampon genijalan je izum za sve žene koje nemaju vremena za svakodnevno feniranje i sređivanje kose, ali upotreba baby pudera u te svrhe još je genijalnija. Žene sa smeđom i crnom kosom treba da pripaze sa doziranjem i da puder dobro “utrljaju” dok su plavuše po tom pitanju bezbjednije. Malu količinu nanesete na tjeme, utrljate, dobro počešljate i zahvalite se na tom otkriću, jer upravo ste dobile dan više vremena nošenja iste frizure. Baby puder će da pokupi svu stvorenu masnoću na tjemenu, na sličan princip kao što to rade i suhi šamponi, a mnogo je jeftiniji i duže traje.

 Fiksirajte ruž i maskaru

Ruž na usnama možete fiksirati  puderima u prahu, ali i sa baby puderom. Dobro hidrirajte usne, pripremite podlogu za boju i nanesite ruž. Velikim kistom, malo baby pudera nanesite na svježe obojene usne i pričekajte da se stopi. Višak uklonite papirnom maramicom ili drugim kistom pa zatim dodajte još jedan sloj ruža. Trajaće cijelo veče i može da odoli i najstrastvenijim poljupcima. Isto važi i za upotrebu na trepavicama – nakon prvog sloja maskare, samo malo pudera stavite na trepavice i nanesite drugi. Trepavice izgledaju gušće i dramatičnije zahvaljujući tom triku. Zahvalite nam poslije.

Pomaže i kod neugodnog mirisa stopala

Iako se preporučuje da patike ili bilo koju vrstu zatvorene obuće ne nosite bez čarapa, svi to ponekad urade. Takva sredina pogoduje nastanku gljivica, a iste će vam na stopalima napraviti strašne probleme, između ostalog i neugodan miris. U slučajevima kada se ne potrudite naći dobre čarape, nađite makar malo vremena da sipate puder direktno u obuću. Skupljaće znoj sa stopala te samim tim smanjiti razvoj gljivica. Baby puderi uglavnom divno mirišu tako da će donekle neutralisati i onu štetu koja nastane kada ne poslušate savjete – neugodan miris. Mogu da smanje, sigurno neće otkloniti te je zbog toga jako bitno da vodite računa o vlastitoj higijeni.

baby_puder

Baby puderom možete smanjiti mrlju nastalu uljem ili otpetljati nakit. Da, dobro ste pročitale – moguće je. Ukoliko vam se nekada lančići toliko zapetljaju da bi najradije otvorile kantu i sve poslale dovraga – NE! Moguće je da vam otpetljavanje bude lakše tako što ćete izdašnu količinu pudera nanijeti upravo na zapetljani dio koji će olakšati razdvajanje, eventualne čvorove i izvlačenje. Puderom možete sanirati posjekotine nakon brijanja ili spriječiti dalje razvijanje te ogromne bubuljice na obrazu.

 

Razmislite da li postoji još neki, ovako multifunkcionalan i upotrebljiv proizvod?

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije