SimpatičnoZabavna Lola

Šta ćemo kad nacrtane obrve izađu iz mode? A konturisanje?

Uvijek smo se šminkale, voljele to i uživale, ali beauty industrija i svijet šminke su na svom vrhuncu – žene nikada nisu toliko vremena provodile gledajući uputstva, tutorijale i prateći svjetske trendove. Mi vam donosimo šta je to što se…

Redakcija

Uvijek smo se šminkale, voljele to i uživale, ali beauty industrija i svijet šminke su na svom vrhuncu – žene nikada nisu toliko vremena provodile gledajući uputstva, tutorijale i prateći svjetske trendove.

Mi vam donosimo šta je to što se posebno izdvaja ove, ali i proteklih sezona.

 

Savršene obrve

Žene su, jednostavno, poludjele za obrvama. Tankim, debelim, pravilnog ili nepravilnog oblika, boje prilagođene licu i kosi ili ne, ali sveopšte je ludilo nastupilo. Na prste jedne ruke možete prebrojati “nepopravljane” obrve – svi ih danas produžavaju, popunjavaju pa i docrtavaju. Olovke, sjenke i četkice postale su sastavni dio i rutina velikog broja žena, jer obrve koje savršeno odgovaraju vašem licu nikada nisu bile bitnije. Postoje žene kojima priroda nije podarila ni korijen ni boju koja prati njihovu prirodnu kosu te je iste potrebno farbati, popunjavati i popravljati.

Ukoliko niste zadovoljne oblikom, olovka i sjenka za obrve će vam “spasiti” život. Dostupne su svuda, a boja obrva bi trebala biti što sličnija nijansi vaše kose. Ako nemate vremena ili ga jednostavno ne želite trošiti na dotjerivanje obrva, predlažemo vam japansko iscrtavanje – to je vrsta polutrajnog make up-a i posljednjih nekoliko godina je totalni hit. Riječ je o metodi koja “popunjava” vaše prirodne obrve na način da se iscrtava dlačica po dlačica zbog postizanja što prirodnijeg izgleda. Zahvat traje manje od sat vremena, potrebna je korekcija nakon mjesec dana, a trajnost je i do godinu dana. Ako se odlučite za japanko iscrtavanje, obratite pažnju na stručnost osobe koja to izvodi. Raspitajte se na vrijeme, pogledajte stare radove pa čak i pokušajte kontaktirati zadovoljne klijentice.

Obrve su okvir svakog lica, savršenost je jedina opcija! A mi smo sigurne da pravilnom njegom i trudom i vaše prirodne obrve mogu postati savršene. Jer šta ćemo kad “debele” obrve više ne budu u modi? Zvati Japance u pomoć?

tumblr_nrl2dnl2AG1tx553uo1_500

 

812b802d2d68559f8e2f1b731d4566fa

 

 

 

 

 

 

Konturisanje

Hajde da budemo realne – koliko vas je znalo šta ovo uopšte znači dok se nije pojavila Kim Kardashian? Da, vidim par ručica profesionalnih šminkerki. Konturisanje lica postoji od kada je beauty svijeta i industrije, od filmske do dnevne šminke samo, sve dok se Kim nije pojavila i pokazala nam, mi o tome ništa nismo znale. E pa draga hvala ti, još jedan proizvod u neseserima za koji ćemo izdvajati novac i tobož’ se truditi izgledati baš kao ti.

Konturisanje je, u stvari, preoblikovanje vašeg lica, prekrivanje nedostataka, a isticanje onog što volite. Pokušali smo da vam malo olakšamo – na fotografiji ispod pronađite svoj oblik lica i pratite uputstva. Konturisanje je igra svjetlosti – hajlajterom ćete naglasiti bitno, bronzerom preoblikovati ostatak lica. Nismo rekli da je jednostavno, ali vježbom i pravim alatima do savršenstva. Ipak, postavlja se pitanje: da li stvarno želite da se potpuno mijenjate? Prije Kim, konturisanje je bilo rezervisano samo za scensku šminku. Da li je vaša svakodnevnica stvarno vaša scena?

Konturisanje-lica

 

Alati

Dobro ste pročitale – alati. U posljednjih nekoliko godina trend kupovine četkica i ostalih đakonija je porastao. Preko noći su nam zatrebale četkice za pudere, korektore, rumenila i sređivanje obrva. Znamo za one od prirodne i vještačke dlake, kabukije, pljosnate, spužvice… Trend je da znate, imate i kupujete da i ne razmislite koliko vam sve to u stvari treba?! Zar vam se stvarno prati taj trend? Odredite svoje svakodnevne potrebe prilikom šminkanja – koje i koliko četkica i ostalog alata vam treba?

makeup-kwasten

Nanošenje pudera je moguće četkicom ili spužvicom, zavisno od toga šta vam više odgovara i kakav efekat želite postići. Ravno rezane i guste četkice, u kombinaciji sa puderom koji ima jako prekrivanje, pružaju fotošop efekat na licu, dok se spužvice najčešće koriste za postizanje prirodnijeg izgleda. Korektor, rumenilo, bronzer… Koliko često koristite navedene proizvode? U prosjeku, potrebno vam je deset do dvanaest četkica za cjelokupan make up, a to uključuje i sređivanje obrva. Imate li manje ili više? Jedna četkica može da se koristi i za nekoliko poslova, prilagodite alate sebi, ne obrnuto.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije