Lole iz komšilukaO ljudima

Četiri dokaza da Darvinovu teoriju evolucije stvarno treba preispitati

„Od majmuna mi nijesmo“, pjevao je još prije tri decenije Miladin Šobić, ikona proslava 17. rođendana i opštenarodnog rokenrola. Tridesetak godina poslije, isto kliču brojni učenjaci, potpisnici peticije da se Darvin istjera iz škola, jer njegova teorija evolucije nije tačna….

Nenad Bosnić

„Od majmuna mi nijesmo“, pjevao je još prije tri decenije Miladin Šobić, ikona proslava 17. rođendana i opštenarodnog rokenrola. Tridesetak godina poslije, isto kliču brojni učenjaci, potpisnici peticije da se Darvin istjera iz škola, jer njegova teorija evolucije nije tačna. I,bogami, postoje dokazi da su u pravu.

Samo, traže se na pogrešnim mjestima. Listaju se udžbenici iz biologije, otkopavaju skeleti po šipražju, tumači se Biblija, mjeri se, poredi, klasifikuje, apstrahuje… i vrši najozbiljniji vid naučnog istraživanja, poznat kao prepiranje u komentarima na društvenim mrežama.

A sve to bez ikakve potrebe, jer su nepobitni dokazi svuda oko nas.

Dokazi koji jasno potvrđuju da je Čarls Darvin bio obični bradati šarlatan, istraživač koliko je i Dragan Dabić bio iscjelitelj, maštoviti prevarant čija teorija o prirodnoj selekciji i postepenom razvoju vrsta ima smisla koliko i kućni red u studentskom domu.

Zato mi ispravljamo krivu D(a)r(v)inu i iznosimo četiri nepobitna dokaza da je evolucija na ovim prostorima odavno prestala sa radom, digla ruke sama od sebe i otišla na višedecenijski odmor u Bečiće.

Samonekie Sinus

Bliski rođak Homo Balcanicusa, kojeg se čak i ovaj stidi, i na slavama sjedi što dalje od njega. U pravilu muškog pola, korpulentnije građe, uglavnom obložen sa nekoliko slojeva sala. Proizvodi mnogo buke i najčešće se oglašava sa „samo nek je živo, zdravo i sin, he he he“. Sklon upotrebi savremenog oružja u slučaju sticanja muškog potoka. Sklonost alkoholizmu se recipročno povećava sa svakim sljedećim ženskim potomkom.

Stariji podaci ukazuju na to da mu je stanište u južnim planinskim predjelima, ali novija istraživanja su otkrila prisustvo ovih jedinki i u drugim krajevima Balkana.

Tabula Rasna

Anomalija nastala na jednom pupoljku razvojnog stabla uslijed nagle promjene staništa, migracijom iz ruralnih u urbana područja. Najčešće se javlja kod ženskog pola. Primjetna po specifičnom ponašanju u većim grupama sisara, koje podrazumijeva zauzimanje istaknute pozicije u vidnom polju što većeg broja mužjaka i izbjegavanje neposrednog obraćanja pripadnicima ovog pola.

U nedostatku verbalnih sposobnosti, sa mužjacima koji je privlače komunicira putem znakovnih simbola i upadljivog šepurenja. Naziv dobila po praktičnoj sličnosti sa umjetničkim slikama uramljenim na zidu, sopstvenom viđenju sebe kao više rase i bogatstvu duha. Uprkos neprilagođenosti savremenim obrascima ponašanja, broj jedinki i dalje vrlo visok.


Svecrvus Popicrvus

Veoma rasprostranjena i dobro kamuflirana vrsta. Na prvi pogled primjetna samo iskusnim istraživačima. Vrlo teritorijalna i zaštitnički raspoložena, isključivo prema mladuncima muškog pola. Pasivno, a ponekad i aktivno agresivna prema ženkama drugačijeg šablona ponašanja. Sposobna da izuzetno dugo doji mušku mladunčad, i do njihove 40. godine života.

Savjetuje se što ranije fizičko odvajanje od mladunčeta. Boravak sa mlađom ženkom u istom staništu nosi visok nivo rizika. Vrlo žilava vrsta, bez izgleda za skorim odumiranjem na prostoru Balkana.

Traditio Fanaticus

Podvrsta sa podjednakim brojem jedinki oba pola. Kod ženki se manifestuje potrebom da isključivo one brinu o mladuncima, čistoći staništa, prehranjivanju porodične zajednice i svim drugim pitanjima od važnosti za njeno svakodnevno funkcionisanje. Ovakvo ponašanje najčešće praćeno tretiranjem partnera kao jednog od mladunaca (čišćenje, odijevanje, hranjenje i sl). Mužjaci ove vrste odlikuju se sasvim suprotnim ponašanjem – izraženom potrebom da ne preduzimaju ništa od navedenog, makar i slučajno.

Ovakve jedinke teško funkcionišu u simbiozi sa drugačijim vrstama, ali odlično funkcionišu zajedno. I pored toga, ne preporučuje se njihovo sparivanje, kako bi vrsta što prije odumrla.


“Od majmuna mi nijesmo

Kao da se čovjek stidi

Al’ priznati nikad neće

Da u sebi njega vidi”

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije