Praktična LolaŽivot

Osam načina da jeftino putujete svijetom

3. Putujte sredinom sedmice Pored toga što su vam veće šanse da pronađete jeftiniju avio kartu ukoliko putujete u kasnim večernjim satima, kartu su obično jeftinije ukoliko putujete srijedom ili četvrtkom. Ali jedna napomena – nemojte provjeravati konstantno cijenu karata!…

Robert Dacešin

3. Putujte sredinom sedmice

Slikovni rezultat za traveling

Pored toga što su vam veće šanse da pronađete jeftiniju avio kartu ukoliko putujete u kasnim večernjim satima, kartu su obično jeftinije ukoliko putujete srijedom ili četvrtkom. Ali jedna napomena – nemojte provjeravati konstantno cijenu karata!

Pretraživači za avio karte su veoma pametni i kapiraju kako ljudi razmišljaju. Oni doživljavaju vaše otvaranje stranice kao pokazivanje interesa za datu avio kartu i podižu vam cijenu nakon nekoliko otvaranja kako bi vas preplašili da će cijena karte još da raste i da je što prije kupite.

Sjećam se kako je izgledalo putovanje u Portugal. Gledao sam jedan dan karte na stranici Ryan air i dugo se razmišljao da li da ih kupim. Naredni dan kada sam odlučio da idem, cijena karte je bila nekih 30 evra veća! Stoga, ako planirate da putujete ili podesite nalog za pretraživanje na netu na privatni, pa pretražujete do mile volje ili jednostavno kupite kartu. Na kraju sam ipak otišao u Portugal, a Azorska ostrva su me oduševila.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije