KulturaLjudiLjudski odnosiMjestanajnovijePojave

Marina Radoš: Faca i Carrie su bili u toksičnoj vezi i on je običan monstrum

KARANTENU sam iskoristila za nekoliko dobrih stvari i nekoliko potpunih gluposti.

Marina Radoš

Jedna stvar koja pripada u obje skupine bila je ponovno gledanje Seksa i grada nad kojih smo početkom stoljeća uzdisale i romantično tvrdile da svaka od nas ima svog Facu te se nadale da ćemo se jednog dana udati za njega.

Faca, emotivno nedostupni frajer koji se Carrie vraća uvijek i kojeg ona uvijek rado prima, bio je sve – bio je televizijsko utjelovljenje naše velike ljubavi za koju su uvijek svi govorili da se nikad neće ostvariti.

Faca se Carrie ostvario – nakon što ju je u zdrav mozak jebao deset godina i ostavio pred oltarom.

Iako je pojam manipulatora i narcisa moderna psihologija znala već desetljećima, žene na Balkanu tek se upoznaju s pojmom narcisoidnog poremećaja kod muškaraca i pojmom toksične veze s manipulatorom.

Tomu su pridonijeli deseci lajf koučeva na YouTubeu, ali i pravi psiholozi kod kojih nas je bilo sramota otići, a koji danas šire znanje preko videa na spomenutoj mreži.

Dvadeset godina nakon serije i Face, Zverke, Mr. Biga ili kako ga god zvali, imamo njegovu istinsku dijagnozu – narcisoidan poremećaj ličnosti i emotivni manipulator koji svoju žrtvu drži na roller coasteru emocija, čovjek s kojim je jedan dan život idealan, a sljedeći pet dana ispunjeni su propitkivanjem vlastite krivice nad tim što je on odjednom hladan.

Foto: Google images

Emotivni manipulator, moj i vaš Faca, obožava strah od napuštanja koji ima njegova žrtva. Emotivni manipulator takve i traži te se na njih lijepi kao čičak.

Emotivni manipulator, moj i vaš Faca, uvjerit će vas da je on loš za tvoje dobro.

Emotivni manipulator, moj i vaš Faca, ima kontrolu nad vama i shvaća da ste vi zapravo ovisni o njemu. On će otići večeras, vi ćete pet dana biti ljuti, a deset dana kasnije opet će se pretvoriti u onog divnog čovjeka, Facu, Zvijerku, ljubav života i vi ćete se ponovno vratiti.

Potpuno uvjereni da se to nikad više neće ponoviti.

Emotivni manipulator, moj, vaš i Carriein Faca, spreman je na sve. Danas ćeš istinski osjetiti da te voli najviše na svijetu, a sutra ćeš misliti da si potpuno luda.

Emotivni manipulator, moj i vaš Faca i ljubavna priča koju smo imali s njim nije serija koja će završiti vjenčanjem, nego toksičan odnos iz kojeg treba izlaziti odmah.

On se nikad neće promijeniti. Nikad.

Gledajući kraj serije u kojoj je Carrie sigurna da je on odlučio napokon emotivno se vezati, i slika sljedeće scene u kojoj je on ostavlja pred oltarom, a ona govori „Znala sam da ćeš ovo napraviti“ pravi je prikaz onog što vas čeka s Facom.

Foto: Google images

Ako se za njega čak i udate, bit će još i gore.  Jedan dan će vas držati u uvjerenju da ste vi kraljica koja ga je promijenila, a već sutra će vam dati do znanja da vam nikad nije ni obećao da će se promijeniti.

Televizijska serija koju smo obožavali nije trebala završiti brakom Carrie i Face.

Vjerujem da su time milijuni žena ostale u zabludi da će se Faca vratiti, da će se Faca promijeniti i da će odjednom postati najbolji čovjek na svijetu duže od mjesec dana.

Neće. Nikad neće.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije