MedicinanajnovijeNaslovna vijestPraktična LolaRadoznala LolaSponzorisano

Prirodni sastojci u borbi protiv gljivične infekcije noktiju

Zima je najbolje vrijeme da se pozabavite liječenjem gljivica na noktima zato što ćete toplije dane dočekati spremni da nosite otvorenu obuću bez ikakve zadrške. 

Redakcija

Postoji mnoštvo prirodnih načina da se riješite gljivica na nogama, ali tri sastojka prednjače ispred ostalih i zato smo ih izdvojili.

Čajevac

Ulje čajevca dokazano ima antigljivična i antiseptička svojstva i zato se često koristi za liječenje gljivičnih infekcija. Brojna istraživanja su pokazala kako upravo ulje čajevca može biti veoma efikasno kod liječenja gljivične infekcije na noktima.

Vitamin E

Vitamin E nije samostalni vitamin već skup vitamina koji imaju antioksidativno dejstvo. Antioksidanti su sjajno sredstvo u borbi protiv slobodnih radikala, a koji su povezani sa brojnim oboljenjima.

Vitamin E se može aplicirati direktno na kožu, a može se i dodavati u kreme, losione i gelove, a često ga možete pronaći u anti age proizvodima.  Brojna istraživanja su pokazala da vitamin E ima veoma važnu ulogu u promovisanju zdravlja noktiju te preventivno djeluje na listanje, pucanje i promjenu boje noktiju.  Može se koristiti kako za prevenciju zanoktica tako i za tretiranje suhe kože oko nokta.

Divlji kesten

Ekstrakt divljeg kestena je veoma čest dijetetski suplement koji se često koristi za poboljšanje zdravlja, jer dokazano ima antiupalna svojstva. Glavni sastojak ekstrakta divljeg kestena je aescin za koga je dokazano da ima brojne benefite po ljudsko zdravlje.

Divlji kesten ima antioksidativna svojstva koja pomažu pri prevenciji oštećenja ćelija što je obično uzrokovano slobodnim radikalima.  Previše slobodnih radikala u organizmu može dovesti do upala i oštećenja ćelija.

Pored toga, divlji kesten ima i antiupalna svojstva, a često se koristi i kod gljivičnih infekcija noktiju.

Proizvod koji objedinjuje sva tri ova sastojka zove se ACIDOSALUS otopina za gljivičnu infekciju i može se naći u svim bolje snabdjevenim apotekama.

Acidosalus otopina za gljivičnu infekciju noktiju je jedinstvena kombinacija prirodnih biljnih ekstrakata čajevca, divljeg kestena i vitamina E koja vam pomaže da riješite probleme kandide na noktima. Tekućina duboko prodire u nokat i time osigurava njegovu zaštitu, pomaže obnavljanju nokta, te zaustavlja širenje gljivica na ostale nokte.

Prije upotrebe nokte treba očistiti i osušiti. Laganim pokretima više puta dnevno premažite četkicom po noktu. Koristite otopinu dok se noktima u potpunosti ne vrati potpuno zdrav izgled. U svrhu preventive, otopinu možete nanositi na zdrave nokte.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije