najnovijeRadoznala Lola

TESLIĆ MARKET: Prva internet platforma za prodaju domaćih proizvoda

Opština Teslić je prva u BiH i Republici Srpskoj koja je pokrenula besplatnu platformu za promociju i prodaju domaćih proizvoda.

Redakcija

seesrpska.com

Veliki broj Teslićana se odlučuje uzgajati hranu za svoje potrebe, ali i za prodaju. Ponekad je vrlo teško posvetiti se uzgoju ili proizvodnji i istovremeno se baviti i plasmanom svojih proizvoda na tržište, pa je platforma Telić market idealno rješenje, navodi se na stranici lokalne turističke organizacije.

Prema riječima načelnika opštine Teslić Milana Miličevića, ideja za stvaranje platforme je proizašla iz održane manifestacije pod nazivom „Plodovi sela – domaće je najbolje“ 2021. godine, gdje je stanovnicima opštine Teslić i široj javnosti predstavljen dio potencijala naše opštine u oblasti poljoprivredne proizvodnje, domaće radinosti i turističkih potencijala.

Cilj ove platforme je da se posredstvom Opštinske uprave pomogne privrednicima da svoje proizvode i usluge predstave stanovnicima opštine Teslić, a i šire koji do sada nisu bili upoznati sa njihovim proizvodima i uslugama, i tako im omogući veći i bolji plasman roba i usluga.

Borislav Tešić, načelnik Odeljenja za privredu i poljoprivredu, pojasnio je da se na ovoj platformi u ovom trenutku predstavlja 21 proizvođač sa područja Teslića, te da je oko 160 proizvoda trenutno u ponudi. On je istakao da se u narednom periodu očekuje znatno više i proizvođača i domaćih proizvoda.

U okviru besplatne online platforme “Teslić Market” proizvođač može da kreira svoju internet prodavnicu, da putem nje besplatno predstavi svoje proizvode, te da ostvari direktnu kompunikaciju sa kupcima, uz
besplatnu stručnu pomoć Odjeljenja za privredu i poljoprivredu.

Proizvodi su dostupni u nekoliko kategorija: poljoprivreda, trgovina, proizvodnja, ugostiteljstvo i turizam.

Online platforma “Teslić Market” dostupna je na https://teslicmarket.com/

Preuzeto sa: seesrpska.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije