FantastičnoLjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestNevjerovatnoPojaveVau

Džesika je prva avijatičarka bez ruku: Nemoguće za nju ne postoji!

Za neke ljude jednostavno ne postoji nemoguće!

Oni su prava inspiracije i dokaz da je volja najvažnija i da uvek može da se pronađe pravi način da se želje ostvare.

Redakcija

zena.blic.rs

Džesika Koks je neverovatna žena. Ona ima 39 godina i deo je male grupe od šest posto žena koje su nekomercijalni piloti u Americi. Ali ono po čemu se ističe jeste da je ona prva na svetu avijatičarka bez ruku.

Invaliditet nije nedostatak

Džesika je rođena bez ruku, ali nikada nije dopustila da joj invaliditet postane nedostatak. U mladosti je naučila kako da koristi stopala kao ruke, a za sebe kaže da je bila “bezobrazno dete” jer jednostavno nije mogla da razume zašto nije imala ruke kad su ih imali i stariji brat, mlađa sestra i roditelji.

Na početku osmog razreda, nakon jedanaest godina nošenja proteza, odlučila je da bude “prava Džesika” i odrekla ih se. Ovo je bio početak njenog novog života, prenosi DDL.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica Cox (@rightfooted)

Rađanje sna

Za vreme odmora volela je ljuljanje jer je to bilo nešto što je mogla da kontroliše i da zamisli kako leti iznad svega. To je pokrenulo njenu maštu i odlučnost da postane pilot.

Znala je da bi, ako bi mogla da pilotira, mogla da bude slobodna. Započela je da trenira taekvondo, brzo je napredovala, pa je položila za crni pojas već sa 14 godina.

Nakon fakulteta, Džesika Koks je nastavila da vežba i upoznala je Patrika Čemberlena, za kojeg se udala 2012. godine.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije