najnovijeNaslovna vijestSimpatičnoŽivot

Pravo prijateljstvo čovjeka i psa: Britanka napustila posao kako bi ljubimcu uljepšala posljednje dane života

Kada je tek dobila svog ljubimca nije ni pomišljala da će jednog dana doći vrijeme za rastanak, ali kada se to desilo, ova Britanka odlučila je svom psu priuštiti nezaboravne posljednje dane njegovog života.

Redakcija

srpskainfo.com

Megan Maršal iz Redinga već neko je vrijeme svjesna da se vrijeme za rastanak sa njenom ljubimicom Sašom približilo, a prije nego bolest uzme maha, odlučila je da joj ispuni svaku želju i priušti brojna zadovoljstva.

Sve je počelo prošlog ljeta kada je Megan primijetila da se nešto čudno dešava sa Sašom. Retriverka je počela da se sapliće i pada, a ponekad bi se, tvrdi, borila kako bi 10 minuta ostala na šapama bez da se sruši.

– Nas dvije smo uvijek bile protiv svijeta. Osjećala sam da Saši želim vratiti za svu radost koju je ona meni pružila. Apsolutno je to zaslužila – rekla je Megan.

Sa ispunjavanjem želja počele su već u oktobru, a do danas Saša je posjetila Vindsor, bila u zološkom vrtu, pila kapućino za pse te dobila “romantičnu” večeru za Valentinovo.

Svojoj ljubimici Megan je priredila i profesionalno fotografisanje, počastila je posebnim sladoledom, vodila na izložbu pasa i čak joj, kako kaže, “dopustila da prespava kod prijatelja”. Takođe, odvela ju je u obilazak vatrogasnim vozilom.

– Policija i vatrogasne službe bile su nevjerovatne s njom – rekla je njena vlasnica.

Kada je Saša došla u Meganin dom imala je svega 12 sedmica, a sada je nedavno proslavila 15. rođendan.

– Mislili smo da ćemo je izgubiti do Božića. Odlučila sam ostaviti svoj posao i uložiti sve vrijeme u nju kako bi ga što bolje iskoristili – ispričala je Megan.

Kada govori o svojoj ljubimici, Megan ima samo najljepše riječi.

– Ona je nježna i puna ljubavi. Mogu je svuda povesti sa sobom. Moj savršen pratilac koji me nikada ne napušta – rekla je.

Istakla je kako se Saša borila sa brojnim zdravstvenim problemima uključujući artritis, benigne tumore, pankreatitis, kao i degenerativnu mijelopatiju koja će je uskoro spriječiti da skroz hoda, prenosi Klix.

– Svaki dan je različit. Imamo dobre i loše dane. Nekada može da hoda i do 45 minuta, a nekada to nije u stanju – priznala je ona, pa nastavila: “Nikada ne znam kakav nas dan čeka, ali naučila sam da one dobre iskoristim maksimalno”, rekla je.

Prisjetila se i odlaska na plažu sa svojom ljubimicom za koji tvrdi da je odmah uticao na Sašino bolje raspoloženje.

– Nemam pojma koliko mi je još vremena ostalo sa njom. Ne mogu zamisliti svoj život bez nje – zaključila je Megan koja se nada da je pred njom i Sašom još puno uzbudljivih avantura.

Preuzeto sa: srpskainfo.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije