najnovijeNaslovna vijestRadoznala LolaZabavna Lola

Evo kako bi likovi Harry Pottera trebalo da izgledaju prema opisima iz knjiga

Kada se uporede knjige i njihove filmske adaptacije, knjige se gotovo uvijek pokažu boljim.

Prevela: Anja Delić Redakcija

boredpanda.com

Jedan od razloga je što film ne uspijeva uvijek da prenese iste vizuelne slike kao knjiga u kojoj su emocije pomiješane sa vizuelnim. Čitajući se može stvoriti sasvim drugačija slika o mjestu ili liku i imati sasvim drugi opšti doživljaj priče.

Prilikom izrade filmske adaptacije, glumačka postava se obično bira prema karakteristikama opisanim u knjizi. Međutim, izgled nije uvijek tako precizan.

Imajući to na umu, jedna Vijetnamka (svojim pratiocima poznata kao MsBananaAnna) odlučila je da upotrijebi vještačku inteligenciju da vidi kako će likovi Harry Pottera izgledati na osnovu opisa knjiga.

Ekipa iz magazina Bored Panda je stupila u kontakt sa autorkom ove ideje kako bi saznali više o njoj i o ovom projektu. Žena je otkrila da je 28-godišnja “štreberka” koja živi u Melbournu.

Ona je veliki obožavaoc Harry Pottera još od osnovne škole. “U suštini sam odrasla Harryjem, Ronom i Hermionom, i sjećam se da sam čekala u redu u ponoć za objavljivanje svake knjige.

“Došla sam na ideju da rekreiram likove kada sam pokušala da pronađem neke radove Hermioninih obožavatelja. Gledala sam filmove i iako mi se sviđa Emma Watson, uvijek sam mislila da je previše prelijepa da bi bila Hermiona.

Nisam mogla da nađem nijednu njenu verziju za koju sam mislila da je tačna pa sam je na kraju napravila. Činilo se da su ljudi toliko uživali da sam odlučila da napravim još likova.”

Dok neki likovi izgledaju slično onima koje vidimo u filmu, drugi nimalo ne liče na njih. Za MsBannanaAnnu, Sirius je lik koji joj se lično najviše dopao. “Likove sam radila u programu Artbreeder koji može biti prilično ograničavajući u onome šta možeš da uradiš i može biti malo zbrkan tako da nisu svi likovi ispali onako kako sam željela, ali mislim da je Sirius  ispao onako kako sam ga zamišljala! Mračan i kraljevski zgodan.”

Koji likovi su vama omiljeni?

Severus Snape

Nymphadora Tonks

Tom Riddle

Lily Potter

Narcissa Malfoy

Argus Filch

Ginevra Weasley

Harry Potter

Draco Malfoy

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije