Da li ste znaliLjudski odnosinajnovijePraktična LolaRadoznala LolaŽivot

Koliko je seks u vodi zapravo siguran?

Tokom ljetnih mjeseci može se činiti kako nema ništa praktičnije od seksa u vodi – ionako ste oboje već mokri i napola goli.

Redakcija

krenizdravo.dnevnik.hr

Ali, koliko god seks u moru, bazenu ili kadi bio primamljiv, postavlja se neizbježno pitanje koliko je seks na takvim mjestima zapravo siguran.

Naime, postoji nekoliko potencijalnih problema o kojima bi definitivno trebali voditi računa.

Bakterije

Javne površine vode zapravo su odvratne. U rijekama, jezerima i moru nalaze se bakterije koje tijekom seksa ulaze u ženske spolne organe te mogu uzrokovati infekcije urinarnog trakta te razne vaginalne infekcije.

Isto vrijedi i za bazene, pogotovo ako nisu pravilno hlorirani. Takođe, kada je pH vrijednost vode iznad normalnih okvira, dezinfekcijska sredstva više neće biti učinkovita.

Dodatan problem leži i u činjenici da razne bakterije i hemikalije koje se nalaze u vodi mogu uzrokovati mikro poderotine na vaginalnoj sluznici koje povećavaju rizik od infekcije.

FOTO: Shutterstock

Trenje

Pomalo paradoksalno, voda zapravo isušuje vaginu jer ispire prirodni lubrikant koji se stvara tokom seksa.

Zbog toga će doći do trenja koje uzrokuje dodatne mikro poderotine i infekcije, nezavisno o tome u kakvoj vrsti vode se nalazite.

Kondomi više nisu pouzdani

Praktikovanje sigurnog seksa u vodi može postati izazovno. Kondomi više nisu tako pouzdani budući da mogu lakše ispasti ili se poderati, dok hemikalije i druge supstance u vodi mogu smanjiti njihovu efikasnost. To, naravno, ne znači da ih ne trebate koristiti – kondomi su i dalje najsigurniji način zaštite protiv polno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće.

Kako bi smanjili trenje, preporučuje se dodavanje lubrikanta na bazi silikona.

FOTO: Shutterstock

Alternative

Ako želite uključiti vodu u svoj seksualni život, možete to učiniti tokom predigre (primjerice oralni seks pod tušem), a zatim se prebacite negdje na suho.

Drugi način je seks pod tušem, no treba napomenuti da i u ovom slučaju postoji rizik da kondom neće biti potpuno učinkovit (ali zato je rizik od infekcija i iritacija puno manji).

Preuzeto sa: krenizdravo.dnevnik.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije