DogađajiKulturaLjudiMjestanajnovijePojaveRadoznala LolaZabavna Lola

Banjalučanki specijalna nagrada na FESTIVALU U BJELORUSIJI

Kristina Mlinar iz Banjaluke osvojila je specijalnu nagradu za visok umjetnički domet u interpretaciji pjesme na slavenskom jeziku u okviru 31. Festivala umjetnosti “Slavjanski bazar” u Vitebsku, u Bjelorusiji.

Redakcija

seesrpska.com

– Vrijedno sam se pripremala za ovaj festival i mislim da su moji nastupi mogli biti bolje vrednovani. Drago mi je da sam ostavila visok interpretatorski utisak i zbog toga ovu nagradu doživljavam kao posebno priznanje – izjavila je Kristina Mlinar.

Gran-pri festivala osvojila je bjeloruskinja Ana Trubeckaja sa maksimalnim brojem bodova.

U dvije festivalske večeri nastupili su mladi pjevački talenti iz 14 zemalja, koji su prve večeri izvodili su pjesme na jednom od slavenskih jezika, a druge svjetske hitove.

Nakon zbrajanja osvojenih bodova na prvo mjesto plasirala se Marta iz Italije. Ruskinja Nansi i Bugarkinja Dimitrina Germanova podijelile su drugo, a Bek Isailov iz Kirgistana i Marija Handanjan iz Jermenije treće mjesto.

Kristina Mlinar je svoje muzičke korake započela sa nepunih pet godina u Dječjem horu “Raspevano proleće” u Požegi, a zvanično muzičko obrazovanje počela je da stiče u muzičkoj školi birajući instrument violinu.

Trenutno završava master studije na Muzičkom konzervatorijumu “Đuzepe Tartini” u Trstu.

Festival umjetnosti “Slavjanski bazar” je u petak otvorio Aleksandar Lukašenko, predsjednik Bjelorusije. Svečana ceremonija otvaranja priređena je u kompleksu otvorenog amfiteatra grada Vitebska u prisustvu šest hiljada gledalaca, prenose Nezavisne.

Otvarajući ovaj festival, Lukašenko je naglasio koliko je on bitan u sferi kulturne saradnje i homogenizacije slovenskih naroda, ali i drugih naroda sa svih kontinenata. Njegovo trajanje, duže od tri decenije, učinilo ga je svjetskim kulturnim brendom.

Preuzeto sa: seesrpska.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije