Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPorodicaŽivot

Ovo je sedam tipova toksičnih majki

MAJKE mogu biti sjajne, ali nisu sve onakve kakve bi trebale biti.

Redakcija

Iako misle da rade najbolje za svoju djecu, ponekad stvari ne funkcioniraju tako. Ako imate toksičnu majku, to može imati posljedice koje će vas pratiti do kraja života. Prema Awarenessact.com, ovo je sedam tipova toksičnih majki.

Kontrolirajuća majka

Ovo je majka koja voli sve kontrolirati. Želi da dijete učini točno ono što je rekla, kada je rekla i kako je rekla.

Invazivna majka

Ovo je tip majke koja ne dopušta djetetu ni mrvicu privatnosti. Ona sve provjerava i prema djetetu se često ponaša kao da nije osoba. Želi znati sve što dijete radi.

Majka koja zanemaruje

Ovaj tip majke radi samo ono što njoj godi. Nije sretna što mora brinuti o djetetu pa će napraviti samo minimalno, ako i to. Ona u biti zanemaruje dijete. Ne zanima je kako je dijete provelo dan, rijetko će sudjelovati u aktivnostima s djecom i slično.

Majka puna nerealnih očekivanja

Ovakva majka očekuje da dijete bude savršeno u svakom trenutku. Očekuje najbolje ocjene i uvijek drži do najviših standarda. Čak i kad dajete sve od sebe, to joj nije dovoljno.

Agresivna majka

S ovakvom majkom se vrlo teško nositi. Postaje agresivna zbog sitnica. Dijete može dati sve od sebe da je ne naljuti, ali ništa je ne čini zadovoljnom. Zato na djetetu neprekidno iskaljuje svoj bijes.

Narcisoidna majka

Ovo je majka koja želi da sve bude savršeno, ali njezine želje su uvijek ispred potreba djeteta. Uvijek se predstavlja kao savršena majka.

Majka kojoj dijete mora biti roditelj

Ovakva majka brine o sebi, dolazi doma s frizurom i ne zanima je što se događa u kući. Ona dijete tjera da prebrzo odraste.

Ako vas zanima više o toksičnim majkama, ovdje možete doznati koja su njihova najčešća obilježja.

Preuzeto sa: index.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije