LjudiMjestanajnovijePojaveRadoznala LolaZabavna Lola

Šarliz Teron i njenih 47 godina: Od detinjstva obeleženog tragedijom do svetske slave

Južnoafrička glumica Šarliz Teron puni 47 godina.

Iza nje je teško detinjstvo, mnogo borbe, sjajna karijera i ne tako uspešan ljubavni život.

Redakcija

ona.telegraf.rs

Talentovana glumica Šarliz Teron istakla se u filmovima kao što su „Đavolji advokat“, „Moćni Džo Jang“, „Posao u Italiji“ i „Monstrum“ za kog je nagrađena Oskarom kao najbolja glavna glumica 2003. godine.

Šarliz je odrastala na porodičnoj farmi blizu Johanesburga sa ocem Čarlsom koji je bio francuskog porekla i majkom Gerdom koja je bila poreklom Nemica.

Tragedija koja se dogodila u njenoj porodici ostavila je duboki trag u njenom odrastanju i životu. Naime, Šarliz je prisustvovala smrti svog oca kada je imala 15 godina. Otac je bio alkoholičar i zlostavljao je njenu majku koja ga je kobnog dana ubila u samoodbrani.

Otac je pucao na Šarliz i njenu majku, a glumica je jednom prilikom kazala kako je pravo čudo što ih nijedan metak nije zakačio. Na kraju je njena majka okončala ovu tragediju.

Za oca je kazala da je bio bolestan čovek i da je život sa alkoholičarem bio beznadežan.

Glumica je, pričajući za medije o tragediji, kazala da se tada pravila da se to nije ni dogodilo, jer nije želela da deli bolne trenutke sa drugima. Rekla je da je ljudima pričala kako joj je otac poginuo u saobraćajnoj nesreći. Nije želela da je iko posmatra kao žrtvu.

Foto: Tanjug/AP

Nakon porodične tragedije, sa 16 godina glumica se seli u Milano gde radi kao model. Kasnije odlazi u Njujork gde pohađa časove baleta, ali karijeru balerine sprečila je povreda kolena.

Iz Njujorka odlazi u Los Anđeles, gde je dobila prvu ulogu u filmu „Deca kukuruza 3“.

Nakon ove uloge počinje njena uspešna karijera glumice, a Šarliz je i pozirala naga za Plejboj magazin 1999. godine.

Kruna njene karijere bio je film “Monstrum” iz 2003. u kom je tumačila glavnu ulogu. U pitanju je uloga serijskog ubice, a najpoznatiji holivudski kritičar, Rodžer Ebert je njen performans nazvao jednim od najvećih nastupa u istoriji svetske kinematografije.

Iako je posle dobijanja Oskara postala jedna od najtraženijih i najplaćenijih glumica Holivuda, Šarliz je oduvek važila za skromnu i smernu osobu koja nikada nije privlačila pažnju javnosti i medija.

Foto: Tanjug/AP

Glumica u ljubavi nije imala tako velike sreće kao u karijeri.

Izlazila je sa pevačem grupe „Third Eye Blind“, Stivenom Dženkinsom, međutim, ta veza se završila kad je Šarliz pokazala želju da se uda. Stiven nije želeo isto što i ona pa se par rastao.

Nakon toga bila je u vezi sa irskim glumcem Stjuartom Tauzentom s kojim je čak i živela zajedno. Bili su u vezi 10 godina, posle čega je usledio raskid.

Glumica je kratko bila u vezi sa kolegom Rajanom Rejnoldsom nakon čega je uplovila u ljubavnu vezu sa glumcem Šonom Penom. Veza je trajala godinu i po dana, za to vreme su se čak i verili, ali je na kraju Šarliz prekinula vezu na čudan način.

Po pisanju američkih medija, Šarliz je jednostavno “nestala”. Prestala je da odgovara Šonu na mejlove i da mu se javlja, jednostavno ga je izbacila iz svog života.

Budući da je dugi niz godina želela da postane majka, Šarliz je odlučila da usvoji dete. Sina je usvojila 2012. godine, a 2015. i devojčicu po imenu Avgust.

Preuzeto sa: ona.telegraf.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije