DogađajiLjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojave

“Žvrljotine” koje je dečak crtao na ruci otkrivaju strašnu realnost koja mu se dešava u školi

Hteo sam da pokažem koliko se često dešava nasilje u samo dva dana odlaska u školu.

Redakcija

ona.telegraf.rs

Jednostavno ne znamo šta se dešava s našom decom jer nismo tamo.

Jedan korisnik je na “Tviteru” podelio fotografiju ruke svog sina koja je iscrtana crticama koje na prvi pogled izgledaju kao obične žvrljotine.
Ipak, istina iza ovih “žvrljotina” je dosta drugačija i strašnija.

Dečak je zapravo iscrtao 21 crticu koja predstavlja broj situacija u kojima je bio žrtva vršnjačkog nasilja i u kojima je bio maltretiran.

Moj sin je u školi nešto više od nedelju dana. Na ruci je napravio zapisnik o tome koliko je puta u poslednja dva dana bio maltretiran, verbalno i fizički. Ukupno 21 put. Ovo je potresno. Škole treba više da se bave nasilnicima, a njihove roditelje treba kazniti – napisao je zabrinuti otac.

Brojni roditelji su dalje u komentarima pisali kako su njihova deca takođe bila žrtve vršnjačkog nasilja koje može da izazove niz problema kod deteta koje trpi zlostavljanje kao što je problem sa spavanjem i koncentracijom, nesigurnost, manjak samopuzdanja, misli o samopovređivanju, usamljenost, strah, a kod nekog i suicidne misli.

Baš zbog ovoga važno je da sa decom stvorimo posebnu vezu u kojoj će moći sve da kažu roditeljima, da znaju da se udalje od nasilnika i da pronađu odraslu osobu kojoj mogu da se obrate za pomoć.

Preuzeto sa: ona.telegraf.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije