KulturanajnovijePraktična LolaRadoznala LolaZabavna Lola

SERIJA „FROM SCRATCH“ priča je o bezuslovnoj ljubavi

„From Scratch“ je serija na koju ćemo plakati kao nikad prije i koja će nam pokazati kako krenuti dalje i prepustiti se ljubavi otvorenog srca.

Redakcija

buro247.hr

Foto: buro247.hr

Ne sjećam se kada sam zadnji put toliko plakala kao što sam na Netflixovu seriju „From Scratch“. Ako guglate seriju, svugdje ćete pročitati da se pripremite na plakanje i odmah pokraj sebe odložite paketić maramica.

Međutim, ovdje nije riječ o onim tužnim scenama koje u vama pokrenu bujicu emocija samo u tom trenutku. Nakon serije „From Scratch“ ostat ćete sjediti zamišljeni, s vrlo očitim saznanjem: „To je život. I blago onome ko doživi ovakvu ljubav i poštovanje.“

Plačemo na seriju zbog životnih okolnosti koje se događaju posvuda i svakodnevno i bilo kome, da bi na kraju serije nekako doživjeli utjehu. A ta je utjeha zapravo svima nama potrebna.

Serija „From Scratch“ nastala je prema istinitoj priči, odnosno adaptacija je istoimene knjige glumice Tembi Locke. To je njezina životna priča, a knjiga predstavlja memoare „ljubavi, Sicilije i pronalaska doma.“ U Netflixovoj adaptaciji, ulogu glavne protagonistice Amy zauzela je fantastična glumica Zoe Saldana, dok je u ulogu njenog muža Lina uskočio glumac Eugenio Mastrandrea.

Njih su dvoje odradili sjajan posao, prikazujući vrlo vjerno razvoj  veze i braka njihovih likova, kao i odnosa s članovima porodice. Iako je Mastrandrea bio izvrstan izbor za ulogu Lina, kapu moram skinuti Zoe Saldani koja je dala sve od sebe da se u njenom liku mogu prepoznati tolike žene.

KAKO SVE ZAPOČINJE?

Početak je zapravo poprilično bajkovit. Amy je Amerikanka koja odlazi na šestotjedni tečaj slikarstva i umjetnosti u Firenzu i tamo upoznaje profesionalnog chefa Lina, Sicilijanca koji ima vlastiti restoran u Firenzi.

Njih dvoje se zaljubljuju na prvi pogled pa jedno kratko vrijeme pratimo njihovu talijansku bajku u punom smislu te riječi kroz izvrsnu hranu, veličanstvene kadrove Firenze te ishitrenu odluku da Lino zajedno s njom pođe u Ameriku. I tu se nastavlja njihova priča koja je začeta u Firenzi.

LJUBAV KOJA NE IGNORIŠE RAZLIKE, VEĆ IH SLAVI

Amy i Lino imaju mnogo toga različitoga. Ona je Afroamerikanka iz Teksasa, živi u Los Angelesu (gradu bez centra) i nije hrišćanka. S druge strane, Lino je odrastao u malom mjestu na Siciliji i dolazi iz vrlo krute hrišćanske konzervativne porodice koja nikako ne može prihvatiti njegove životne odluke.

Bilo je pitanje vremena kada će, nakon što prođe „honeymoon“ faza, Amy i Lino početi proživljavati prve izazove zajedničkog života. No, ovo nije samo još jedna serija o dramatičnom rastanku, napuhavanju problema i ponovnom magičnom susretu koji prevladava sve razlike.

Ovo je stvarna priča u kojoj su Amy i Lino postavili prve prave temelje svoje veze, a kasnije braka koji počivaju na poštovanju, razumijevanju i ne samo prevladavanju razlika, već i slavljenju istih.

Njihova ljubav se kroz seriju razvijala, sazrijevala i otvarala poput cvijeta na najljepši mogući način.

PRAVA PRIČA O BEZUSLOVNOJ LJUBAVI

Da pravi teški izazovi tek dolaze, Amy i Lino nisu mogli ni zamisliti. No, ne želim previše otkrivati jer želim da pogledate ovu seriju. Ipak, moram reći da su upravo ti najteži trenutci povezali dvije, toliko različite porodice neraskidivom sponom.

Ova serija ne prikazuje samo bezuslovnu ljubav između supružnika, već i između sestara, kćeri i oca, majke i sina, prijatelja…doslovno vam trnci prolaze cijelim tijelom dok gledate kako se komplicirani obiteljski odnosi stavljaju u drugi plan, a nastupa međusobna podrška gdje je svatko dao svoj mali dio sebe za voljenu osobu.

Porodica je tu da pruži utjehu, da ne prolaziš teške stvari sam i da se na kraju krajeva, baš na njih možeš osloniti kada ti se čini da se svijet ruši pred tobom. A porodice ne čine samo krvna srodstva, to ne smijemo zaboraviti.

Ova serija bi mogla zacijeliti mnoga srca i rane. I na kraju ne plačemo od tuge, nego olakšanja. I kao što sam na početku spomenula, utjeha koju ova serija donosi zaista je svima potrebna kako bismo pronašli vlastiti mir.

Bez obzira na to što nam se događalo. Nijedna životna priča nije ista i svako proživljava svoje borbe na različit način. Međutim, serija nas uči kako krenuti dalje, kako voljeti iskreno i otvorenog srca i pronaći taj mali komadić raja za sebe i one koje najviše voliš. Makar na trenutak jer i on vrijedi puno.

Preuzeto sa: buro247.hr

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije