KulturaLjudiMjestanajnovijePojaveRadoznala LolaZabavna Lola

TAYLOR SWIFT je svojim albumom srušila još jedan rekord

Taylor Swift je nakon samo sedam dana od izlaska novog albuma „Midnights“ uspjela zauzeti prvih deset mjesta na Billboardovoj Hit 100 ljestvici i time srušila rekord.

Redakcija

Foto: buro247.hr

Da će Taylor Swift početi rušiti rekorde slušanosti nakon što je izbacila svoj novi album „Midnights“, u to nismo nimalo sumnjali. Ova pjevačica ide na sve ili ništa.

Neće nam servirati prosječnu muziku, nego pomno bira remek-djela koja ju ne čine samo muzičkim izvođačem, već i pjesnikinjom. To je dokazala i sada. Taylor Swift postala je prvi izvođač u istoriji koji je istovremeno zauzela svih prvih 10 mjesta na Billboardovoj Hot 100 ljestvici.

Na prvom mjestu nalazi se pjesma „Anti-Hero“ i ona označava devetu pjesmu u Swiftinoj karijeri koja se pronašla kao broj 1. Svih deset mjesta na trenutnoj Billboard ljestvici zauzimaju pjesme s albuma „Midnights“ i to ovim redoslijedom: „Anti-Hero“, „Lavander Haze“, „Maroon“, „Snow on the Beach“, „Midnight Rain“, „Bejeweled“, „Question…?“, „You’re On Your Own, Kid“, „Karma“ i „Vigilante Shit“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Billboard Charts (@billboardcharts)

Ovim velikim uspjehom Taylor je nadmašila Drakea, koji je u septembru 2021. godine zauzimao devet od deset mjesta sa svojim pjesmama. Takođe, ovaj rekord za Taylor Swift je velik jer ne samo što je s trona skinula Drakea, već i legendarne The Beatlese i to u samom jednoj sedmici, s obzirom na to da pjevačica drži monopol nad deset prvih mjesta Billboardove ljestvice. Ovo je doista era Taylor Swift i želimo da ona traje što duže.

Preuzeto sa: buro247.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije