KulturaLjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojaveRadoznala Lola

Oaza mira iz koje se ne bismo vraćali: OTKRIJTE SKRIVENE KOLIBE U PORTUGALU

Polako nam je već dosta gradske užurbanosti i voljeli bismo pobjeći negdje daleko u prirodu, a sada su nam ove skrivene kolibe u Portugalu iznimno primamljive.

Redakcija

buro247.hr

Kada kažemo odmor u prirodi, stvarno to i mislimo. Odsustvo buke (priznajemo samo ptice), beskrajno zelenilo, odnosno u ovom slučaju jesenje nijanse narančaste, mir, mir, i samo mir. Umorimo li se ikada od potrage za upravo takvim mjestima? Ne!

Stigli smo do Portugala i skrivenih koliba u kojima je jedno s prirodom osnovna valuta.

Na obali jezera Santa Klara, u regiji Alenteho, ove kuće od dasaka postavljene su na površini vode i dizajnirane tako da ostavljaju puno prostora za prirodu i njene divlje pejzaže. Od Fara, potrebno je nešto više od sat vremena da se stigne do ovog netaknutog ruralnog predijela i kolibama kojima nekolicina insajdera ima pristup.

Idejni tvorci ovog projekta su Lopo i Sarah, francusko-švedski-portugalski par. Njegova porodica je ovo mjesto napustila prije 40 godina, a Lopo se sada vratio sa svojom partnericom kako bi ga obnovio, ali tako da prirodi pripadne većinski dio prava. Njih dvoje su čamcem transportovali solarne panele, sakupljali vrata i prozore iz regije, a iz jezera instalirali sistem za pročišćavanje vode. Tu je i tuš na otvorenom, roštilj i dvije drvene palube previđene za vježbanje joge ili meditaciju.

Oaza mira iz koje se ne bismo vraćali: Otkrijte skrivene kolibe u Portugalu (фото 6)

Kako zamišljamo idealan dan tamo? Jutarnje samovanje, red plivanja u jezeru, red ručka napravljenog od namirnica iz vrta domaćina, red čiste dokolice pa zalaska.

Da biste iznajmili ove kabine, minimalni broj noćenja je tri, a cijena po noći se kreće od 350 eura i za oazu mira bismo platili ovu cijenu. Ako već ne možemo doći do ovih koliba, onda ćemo svakako bookirati let za jednu od destinacija koje je National Geographic proglasio najboljim travel mjestima u 2023. godini.

Preuzeto sa: buro247.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije