LjudiMjestanajnovijePorodicaRadoznala LolaŽivot

POMOZIMO LUKI (5): KORONA MU UZELA OCA, SADA VODI SVOJU ŽIVOTNU BITKU

Petogodišnji dječak Luka Stajković iz Beograda za vrijeme pandemije ostao je bez oca, a sada bije svoju najvažniju životnu bitku.

Redakcija

seesrpska.com

Korona mu je prošle zime odnijela oca. Godinu dana kasnije mali Luka Stajković (5) iz Beograda hrabro bori za sopstveni život sa drugom opakom bolešću zbog koje ne govori, ne hoda niti može samostalno da se hrani.

Zloćudni tumor na mozgu agresivno napreduje, zahvatio mu je i kičmu, a za njegovo dalje liječenje potrebno je više od 47 miliona dinara.

Sredinom decembra 2022. godine, ovaj mališan  završio je na operacionom stolu, nakon što se te večeri svojoj majci požalio na snažne glavobolje koje su mu izazivale mučninu i povraćanje.

Dijagnoza koja je uslijedila nakon obavljenog skenera, zahtijevala je hitnu operaciju – ugrađuju mu VP Shunt, kako bi preživio do glavne operacije koja je podrazumijevala uklanjanje tumora.

– Nakon devet sati provedenih na operacionom stolu, Luka iz te sale izlazi kao pobjednik. Tumor je odstranjen, ali kako je sam zahvat nosio velike rizike, tako je kod mog sina došlo do pojave mutizma. Luka ne govori, ne hoda, ne žvaće. Vezan je za krevet i kolica – sa knedlom u grlu govori njegova majka Aleksandra, koja je prošle godine od posledica korona virusa izgubila muža i ostala sama sa dvoje male djece.

Međutim, muke ovog mališana samo su se nizale. Histopatološki nalaz ukazao je na maligni tumor Meduloblastoma CNS Who Gradus 4 – najagresivniji i najopasniji stepen, koji je za kratko vrijeme metastazirao.

– Tri nedjelje nakon operacije prešli smo na dječju onkologiju kako bi nastavili liječenje hemoterapijom i zračenjem. Kontrolni magnet pokazuje da je kod Luke za samo 21 dan uslijedila metastaza, da se tumor raširio niz kičmu, kičmeno stablo i nažalost, vratio se na mozak.

Lukino dalje liječenje iziskuje velike troškove i našoj porodici je potrebna pomoć u vidu donacija, kako bi on ozdravio i ponovo se igrao sa svojom mlađom sestricom, kojoj trenutno najviše nedostaje – kaže Aleksandra i unaprijed se zahvaljuje svim ljudima dobre volje koji imaju mogućnost da im pomognu, prenosi Blic.

Humanitarna fondacija “Budi human” prikuplja novčana sredstva za nastavak Lukinog liječenja u zemlji i inostranstvu, za lijekove, suplemente, troškove smještaja kao i za putne troškove.

Pomozimo Luki da ozdravi i da ima djetinjstvo kao i svi njegovi vršnjaci, da se ponovo smije, igra, trči i druži.

Luki možete pomoći iplatom sredstava na račune:

  • Dinarski – 160-6000001511388-53
  • Devizni – 160-6000001512030-67
  • IBAN – RS35160600000151203067
  • SWIFT/BIC – DBDBRSBG

Preuzeto sa: seesrpska.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije