Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPorodicaRadoznala LolaŽivot

Iscrpljena mama objasnila kako partnerstvo u roditeljstvu nije jednostavno

‘Kako bih bila potpuno iskrena, imati bebu je jedna stvar, ali dijeliti tu bebu je nešto potpuno drugo’, napisala je poznata mama i blogerica Constance Hall.

Redakcija

miss7mama.24sata.hr

Australska blogerica, spisateljka i mama petero djece Constance Hall nedavno je na Facebooku napisala zanimljiv post o roditeljskim problemima. Njena glava puna je frustracija.

Pokušava pronaći ravnotežu kao majka, ali i podijeliti odgovornost sa svojim suprugom. To je zlatna sredina koju želi postići. “Dobila sam toliko poruka na Instagramu o tome kako mi je muž pri ruci, čak mi ljudi govore da smo mi ono što bi svaki par želio biti.

Istina je da kad imaš dijete partnerska veza dovedena je do samog ruba. Mogu podnijeti opterećenje, stvarno mogu. Ali ono s čime se ne mogu nositi je nepravda, nepravednim uslovima života koji se dogode nakon rođenja bebe”, napisala je ova mama petero djece.

Novi problemi u partnerskom odnosu

Suprotno onome što se može na prvu pretpostaviti, mama Constance ne pokušava omalovažavati tate, nego priča o problemima na koje su naišli u svom partnerskom odnosu. U trenutku kad žena rodi potpuno je vezana za svoju bebu, a Constance naglašava kako je zbog toga hronično iscrpljena i usamljena.

“Jebeno sam iscrpljena, toliko noćnih hranjenja, sjetiti se što sve treba kupiti djeci za školu, okupati svu djecu, oprati svu odjeću, posuđe, kupiti namirnice, odgovoriti na pet hiljada pitanja dnevno s osmijehom i osigurati da kuća izgleda relativno čisto jer je neko ušao jedan da u nju i rekao: ‘nemojte čistiti za nas’.

Ali istina je da sam stvarno čistila, četiri jebena sata”, kaže umorna i ljuta mama.  Umorna mama se pita izgleda li jednakost tako, ali je i potpuno svjesna da je to samo jedna faza dok je dijete malo i da će se s vremenom sve popraviti.

“Dakle, hvala vam što se površno zaključili da smo mi par iz snova, ali kako bih bila potpuno iskrena, imati bebu je jedna stvar, a dijeliti bebu je potpuno druga priča. Tamo gdje ima ljubavi postojat će i način, a u mom braku ima ljubavi. Rast ćemo i bit ćemo u redu”, napisala je na kraju mama puna nade.

Preuzeto sa:miss7mama.24sata.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije