najnovijeNevjerovatnoRadoznala LolaSimpatično

Ovaj dvogodišnji pas savladao je anksioznost svog “starijeg brata”!

Svima nam je potreban prijatelj, a ova krznena loptica je savršen primjer kako vam oni mogu uljepšati dan.

Lola Magazin

Bored Panda

Kad je dvogodišnji Weimaraner po imenu Arnold bio malo štene, imao je loše iskustvo sa velikim njemačkim ovčarom. Zastrašujući susret je ostavio ožiljak na Arnoldovom srcu. Već je patio od tjeskobe zbog razdvajanja, ali nakon krvavog naleta on je postao još uplašeniji.

Arnold, dvogodišnji Weimaraner, patio je zbog razdvajanja još od kad je bio štene.

 Ali njegova vlasnica- Carolyn Manalis koja živi u Perthu u Australiji- znala je da mora postojati nešto što bi mogla učiniti za Arnolda kako bi se on osjećao bolje. A onda je došao Frank, minijaturni jazavičar, otprilike najprijatnije štene koje ste mogli upoznati. Caroly je usvojila Franka od svoje prijateljice i ubrzo je ovaj majušni pas postao emotivna podrška Arnoldu.

On povrh svega ima zastrašujuće iskustvo sa njemačkim ovčarom.

Zbog čega je njegov emocionalni ožiljak postao još veći i strašniji.

Iako psi obično emocionalnu podršku pružaju ljudima, Carolyn je znala da će takav pas pomoći Arnoldu u borbi protiv anksioznosti. Ona je za Caters New rekla: ”Veza između ove dvojica pasa je suludo lijepa. Tako su povezani, vole se i podržavaju jedan drugog. Ako jedan ikad zaplače, drugi je tu za pola sekunde da provjeri da li je sve u redu. Njihova ljubav je bezuslovna, bez obzira na njihovu veličinu ili rasu.”

Ali sve se promijenilo kad se Frank pojavio.

Frank je minijaturni jazavičar koji je super druželjubiv i pun samopouzdanja.

 Koliko god čudno zvučalo , mnogo mlađi i sitniji Frank donio je mir psu koji teži 66 kilograma više od njega. Zračeći samopouzdanjem i susretljivošću, preslatki jazavičar pomogao je svom velikom bratu Arnoldu da konačno prevaziđe tjeskobu.

On zrači samopouzdanjem, što je Arnoldu pomoglo da se riješi tjeskobe.

Vlasnica pasa svakog dana mogla je da vidi kako Arnoldu postaje sve bolje i bolje.

Carolyn je rekla medijima:”Frank je pomogao Arnoldu da vrati samopouzdanje koje mu omogućava da se slobodno igra i rva znajući da neće biti povrijeđen ili napadnut. Imati malog prijatelja za igranje bila je savršena terapija za Arnolda.”

Sićušno štene pomoglo je Arnoldu da konačno povrati samopouzdanje.

Međutim, postoji mnogo trikova koje je Frank naučio od svog velikog brata.”Kunemo se da Frank misli da mu je Arnold otac. Budući da je drugo dijete, definitivno nije dobio toliko pažnje i treninga kao prvo. Većinu onog što je naučio, naučio je od Arnolda”, rekla je njihova vlasnica.

Stalno se igraju zajedno, a Arnold se više ne plaši da će biti povrijeđen.

Arnold je takođe naučio Franka nekoliko stvari.

A šta obično rade mlađa braća? Kopiraju stariju braću i sestre! ”Frank kopira sve što Arnold radi, do te mjere, da ako Arnold zalaje i on će neposredno nakon toga zalajati, kao da je papagaj! Arnold je Franka naučio kako da se ponaša u kući, kako da laje na uljeze, da lovi loptu, kako da stoji i čeka da mu se stavi povodac. Kud god da Arnold hoda, Frank će ga pratiti”, rekla je Carolyn.

Frank kopira sve što radi njegov “stariji brat”.

Kud god Arnold hoda, Frank će ga pratiti.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije