AktivizamHrabra Lola

Lažna doktorica koja traži fotografije dječijih piša od majki

Internet. Jednima posao, jednima zabava, jednima knjiga za učenje, jednima platforma za putovanja. Ali ima i onih kojima je to platforma za ispoljavanje raznih vrsta poremećaja. Jedan od tih poremećaja koji na internetu nalazi plodno tlo je i pedofilija. Majke…

Brankica Raković

Internet.
Jednima posao, jednima zabava, jednima knjiga za učenje, jednima platforma za putovanja.

Ali ima i onih kojima je to platforma za ispoljavanje raznih vrsta poremećaja. Jedan od tih poremećaja koji na internetu nalazi plodno tlo je i pedofilija. Majke u silnoj želji da svima pokažu kako su njihove djevojčice i dječaci predivni, zaborave da sve što okačiš na internet, na Facebook, više nije samo tvoje, više nemaš kontrolu nad tim.
I upravo te, često golišave, fotografije postanu predmet pedofila i raznih drugih bolesnika, jer to je upravo ono što im treba da nahrane svoj poremećaj.

I onda, kad se tako nešto desi, kad otkrijemo da takav neko postoji u našem okruženju, ajme meni digne se frka, trka, policija, televizija, haos, hapsite, tražite, gdje je majkulimu, sram ga bilo kako može.

Možemo li se ovdje zaustaviti, vratiti samo jedan korak unazad, lagano?
Ko je omogućio pedofilu da baš to dijete bude predmet njegove pažnje? Majka. Otac. Rodbina. Puni ponosa, jer je njihovo dijete najljepše.  A onda puni bijesa, jer otkud nekom pravo.

14494708_10211176193429083_2581100623399129793_n
Vi, vi ste mu ga dali.
Vi ste vaše golišavo dijete stavili kao metu, ne samo bolesnika, kao krajnosti, već i svih onih drugih koji to mogu iskoristiti da se naslađuju ovim ili onim.
Vi ste ti koji niste razmislili.
Vi ste ti koji ste izgubili kontrolu nad djetetom, iako ga držite za ruku dok uploadujete tu fotografiju, šetajući.

A da je sve istina pokazala je i situacija koja je zadesila jednu od najbrojnijih banjalučkih grupa, grupu “Mame Banjaluke”.

Navodna doktorica, dr Mirela, javila se u grupu i napisala, parafraziram, da ako majke žele, ona im može pomoći i odgovoriti na sva njihova pitanja vezana za djecu od 0-18 godina.

Koja doktorica ima vremena da 24h odgovara na pitanja majki iz grupe?

Žena ima dvije fotografije na profilu, od kojih na jednoj i na drugoj nije ista osoba.
U opisu joj piše “Doktorka”
A u grupi je okačila kao neke svoje savjete kako da djeca prevaziđu strah od bijelih mantila, tekst ukraden sa interneta. Kasnije se ispostavilo da su i fotografije ukradene.

Nastao je haos, prijavljuje se policiji, majke šalju skrinšotove prepiske, naknadna pamet na djelu. A sve to treba, treba prijaviti, ali sve je to liječenje posljedice.

Prema riječima majki iz grupe, Mirela Artunović se već nekoliko puta pojavljuje na Fejsbuku, s različitim profilima. Ako je primijetite, blokirajte, prijavite ili javite najbližoj policijskoj stanici.

14484838_1526036217422197_6393575387802926942_n

screen-shot-2016-09-28-at-09-27-38

 

Majke, očevi, drugovi i drugarice, zaštitite svoje dijete. Vrijeme u kojem živimo je ludo, stepen opšte, a kamoli informatičke pismenosti kod nas je na niskom nivou. Učite, dnevno pročitajte barem jedan tekst kako možete pametnije i sigurnije koristiti internet na kojem provedete toliko vremena.

I nikad, ni zbog čega, ni u kom slučaju, ne dijelite dječije golišave fotografije s nepoznatim ljudima na Fejsbuku. Ma ni sa kim. Čak i da je sve sigurno, zar želite da sutra neko iskopa tu fotku, a internet sve pamti, i vašem sinu/ćerki u pubertetu to stavi pod nos?

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije