Da li ste znaliSerijali

Lista sajtova koji će vam olakšati život

Internet je veličine svemira i svaki dan se širi.

Ne znamo koja je veličina svemira pa ni interneta, ali smo apsolutno sigurne da se može naći sve i svašta u tom online prostranstvu, samo treba znati gdje tražiti.

A to je najčešće i najteže.

Brankica Raković

Zato smo mi odlučile da i vama, ali i sebi, na jednom mjestu okupimo sve sajtove koji nam mogu olakšati život, uštediti vrijeme i ubrzati određene procese. Sigurne smo da će se ovaj tekst naći u vašim bukmarskima.

CTRLQ će biti vaše apsolutno otkriće dana. U sekciji services pronaći ćete čitav niz mailova koji će vam pokazati neki novi dio interneta, od kataloga besplatnih filmova koje možete gledati na Youtube-u, do onlajn diktafona. Pravi katalog sajtova!

gugl

 

Da li vam je potreban sajt koji će skratiti vaš predugački URL, ali i pretvoriti ga u QR kod? Evo ga! Goo.gl je baš ono što vam je bilo potrebno.

url qr

Da li se bavite poslom koji zahtjeva od vas da stalno tražite ikonice za ovo ili ono? Da li su već počele da se ponavljaju u vašim dokumentima, prezentacijama, dizajnima? Imamo rješenje! Iconfinder je sajt koji će postati vaša prva stanica u potrazi za različitim ikonicama.

 

iconfinder

 

A sada nešto što će vas oduševiti! Da li i vi imate brojne podsjetnike, aplikacije, post ite, kalendare? Brojna sredstva koja vam pomažu da ne zaboravite sve ono što ne bi trebalo da zaboravite? I onda se desi da nešto ipak – zaboravite  🙂

Genijalno rješenje se zove followupthen.com i nećete vjerovati koliko ga je jednostavno koristiti. Javite da li vam je ovo pomoglo!

Da li ste znali da Google ima pametnog brata, pametnijeg od njega, koji je, kao i svaki štreber, nezasluženo pao u drugi plan? Mi ne možemo prestati da pretražujemo na wolphramalpha.com jer ovaj sajt zna apsolutno sve o svemu. I tu nije kraj. Ovaj sajt vam tako lijepo, pametno i organizovano servira podatke, da je na vama samo da ih iskoristite. Probajte ostati samo pet minuta!

wow

Da li vam je nekad bilo potrebno da odštampate cijelu web stranicu na kojoj ste, ali da pritom ne povuče i gomilu onih nepotrebnih linkova, banera? Ili vam je bilo potrebno da odštampate samo određeni dio stranice, bez da kopirate u neki drugi dokument. Da, i za to postoji stranica. Printwhatyoulike je ono što ste tražili!

Pored toga što vam je sigurno nekad zatrebalo da odštampate dio web stranice, sigurno vam je zatrebao i online PDF editor. Imamo i to! I jednostavan je da jednostavniji ne može biti!

A kad smo riješili printanje i PDF, dođosmo i do boja. Ako želite da “ukradete” boju s neke fotografije ili dokumenta i da znate tačno koja je, onda je Color sajt za vas.

I još samo ovo na temu dokumenata i nećemo više! Da li vam je nekad zatrebalo da saznate koji je font na fotografiji ili dokumentu? Ma jeste sigurno. My Fonts ima rješenje i za to i zove se What The Font!

 

fonts

 

Ako ipak niste tip koji voli da drži knjige na policama nego volite da su vam sve vaše knjige uz vas u svakom trenutku na spravici zvanoj Kindle, imamo sajt i za vas. HundredZeros nudi ogroman broj besplatnih knjiga za download. Uživajte u čitanju 🙂

original_book-lover-s-framed-book-art

Svi vi koji često pišete na engleskom, sigurno vam ponekad treba i neko da prekontroliše jeste li to dobro uradili. Pustite, internet će ispolirati vaše pisanje i to kroz polishmywriting genijalni sajt.

A ako želite da čitate sadržaj sličan sadržaju vašem omiljenog web portala, onda će similarsites.com udovoljiti vašoj želji.

I za kraj, imamo rješenje za jedan od najvećih mogućih #firstworldproblems! Znate onaj momenat kad se pjesma “zaglavi” u uhu i vi nju “odmumlate”, ali nema šanse da neko pogodi koja je. Imamo sajt i za taj problem! Midomi će pomoći čak i kod mumlanja.

Jesmo li vam bar malo pomogle? 🙂

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije