DogađajinajnovijeNaslovna vijestRadoznala Lola

Uspješan “Dan budućnosti” na BLC-u

Danas je u prostorijama Banjaluka College-a po prvi put održana manifestacija Dan budućnosti, koja je budućnost predstavila u sadašnjem trenutku i to na inovativan, zabavan i jednostavan način kroz lično iskustvo.

Brankica Raković

 

Manifestaciju je svečano otvorio gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, koji je istakao da upravo ovakvi događaji idu u smjeru u kojem i on vodi Banjaluku.

“ I Banjaluka će biti “Smart city” i mi već radimo sve da se krećemo u tom smjeru. Ovakvi događaji su prava osnova za tako nešto,” istakao je on.

Pozdravljajući mnogobrojne predstavnike javnog i političkog života Republike Srpske, direktor Visoke škole”Banja Luka College”, prof.dr Mladen Mirosavljević istakao je značaj ovakvih događaja, kroz koje visokobrazovne institucije ostvaruju neophodne kontakte sa privrednim subjektima.

U okviru manifestacije predstavilo se desetak firmi koje svojim poslovanjem i razvojem već uveliko rade na pametnijoj budućnosti.

Prisutni su imali priliku da vide pametni bicikl, pametne kućne aparate, pametne solarne klupe, 3D printer, električne trotinete i brojna druga tehnološka dostignuća.

Posebna zahvalnost ifirmama koje su nam omogućile “Dan budućnosti”: Soković sportu, Movero trotinetima, Elda Luxu, Infocom-u, East Codeu, Telemaxu, kompaniji m:tel, Automarikonu, DOOB 3d Labs-u, ETMAX-u, LežiBegu kao i brojnim medijima koji su podržali događaj, istakli su sa BLC-а.

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije