KarijeranajnovijeNaslovna vijestPreduzetništvo

Jelena Pantović: Toliko dobre obuće, a samo dva stopala

Ako ste ljubitelj mode, s fokusom na cipele, onda ste ste sigurno zapazili sjajne modele Avangardia cipela koje odnedavno možete kupiti i u Banjaluci. Sa Jelenom Pantović, razgovarali smo o samom brendu, ljubavi prema cipelama i divotama koje nas tek očekuju i koje jedva čekamo!

Brankica Raković

Draga Jelena, za početak možete li nam nešto više reći o samoj istoriji Avangardie. Koliko postoji, šta je fokus i gdje vas sve možemo naći? 

– Kada smo pre 20 godina počeli, znali smo šta želimo, ali ne i koliko možemo.  Instinktivno sledeći ideju o konceptu i viziji koji su tek nastajali, pomerali smo granice kako bismo rasli, ali “our way”.  Ne pristajući na kompromise kad su kvalitet i dizajn u pitanju, naš put je bio izazovan, ali već trasiran za nas. Zato verujemo da je ime Avangardia pronašlo nas, pre nego mi njega. A vi nas možete naći kako u Srbiji, tako i u BiH u Sarajevu i Banja Luci, ali sa tendencijom daljeg širenja.

 

Kao shoe lover ne mogu, a da ne primijetim da imate fenomenalne brendove i da su modeli uvijek i korak ispred trendova. Ko je zadužen za odabir modela i kako taj proces funkcioniše? 

– Kao i u svakom kreativnom procesuu modnom svetu, zadužen je tim koji prati trendove, oslanja se na svoje znanje, iskustvo, ali i intuiciju koju smatram jednom od ključnih prepoznatljivosti dobrih menadžera i preduzetnika, generalno.

Koliko ste zadovoljni poslovanjem u BiH i šta kod nas žene najviše traže? 

– Budući da smo novi na vašem tržištu, još uvek smo u fazi upoznavanja vaših želja, sklonosti i potreba. Još uvek smo u onoj fazi “muvanja” što bi se reklo…

Nedavno ste otvorili i prodavnicu u Banjaluci.Imate li u planu još širenja?  

– Da, to je svakako jedan od prioriteta u našem poslovanju. Uskoro ćemo imati još jednu prodavnicu u Brčkom, nadam se i još jednoj u Sarajevu, a ubrazno radimo i na razvoju online prodaje za teritoriju BiH.

Da li ljudi više kupuju u radnji ili online i zašto je to tako? 

Još uvek više kupuju u radnji, jer se navike teško i sporo menjaju. Više volimo da vidimo, opipamo, probamo pre nego što nešto kupimo. Ali, tendencije se, ipak, menjaju,pa je sve više onih koji usled hroničnog nedostatka vremena biraju kupovinu iz fotelje koristeći benefite i udobnost kupovine online. Zato je bitno ulagati u komunikaciju, graditi odnos poverenja i negovati lojalnost. Jer, ona se ne podrazumeva, ona se zaslužuje.

 

Šta možemo očekivati za kolekciju proljeće ljeto? 

Mislim da će svako, u skladu sa svojim senzibilitetom i željama, moći da pronađe nešto po svom ukusu. Znate kako se kaže? Toliko dobre obuće, a samo dva stopala…

Avangardiu u Sarajevu potražite na linku.

Avangardiu u Banjaluci potražite na linku.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije