FantastičnonajnovijeRadoznala LolaZabavna Lola

Splitski RETRO STREETSTYLE iz osamdesetih koji nas je oduševio

ada govorimo o stilu, naglasak je prvenstveno na ličnosti pa tek onda modnim detaljima i komadima koje nosimo.

Redakcija

journal.hr

Foto: Foto: Feđa Klarić

Zapravo, imati poseban stil, značilo bi da je sve to obuhvaćeno u cjelinu. No, kada gledamo streetstyle fotografije splitskih ljepotica iz osamdesetih, ne možemo ne zaključiti kako su u to vrijeme žene zaista imale stila.

Legendarni fotograf Feđa Klarić je svojim fotoaparatom ovjekovječio neke od najljepših trenutaka sa splitske rive toga vremena i tako ostavio svojevrsnu uspomenu na vrijeme u kojem su moda i muzika bile na vrhuncu.

MODNI STIL OSAMDESETIH VRAĆA SE NA VELIKA VRATA

Estetiku, koja je vladala osamdesetima, možemo primijetiti na ovim fotografijama. Popularne retro tenisice, oversized majice, kožne rock jakne i neonske boje samo su neki od trendova koji su se vratili  na velika vrata. Činjenica je da se moda vrti u krug, a koji trend ćemo prihvatiti zavisi o nama.

U moru izbora, potrebno je zadržati vlastitu ličnost u koju ćemo ukomponovati modne komade. Na ovim fotografijama možemo vidjeti pravi i istinski stil, veselih mladih ljudi, koji su u to vrijeme konzumirali sve blagodati grada Splita. Počevši od sunčane rive na kojoj su se okupljali, do kultnih mjesta na kojima su se nalazili. Vrijeme, u kojem je grad bio pun mladih stylish ljudi koji su stvarali neku novu subkulturu grada Splita, pamtimo po vrhunskoj estetici koju možemo vidjeti i na fotografijama.

 

STREETSTYLE KOJI MOŽE KONKURISATI EUROPSKIM METROPOLAMA

Modni stil koji možemo primijetiti na ovim fotografijama, zaista može konkurisati streetstylu svjetskih metropola. Razigranost, osobnost i upečatljivi modni detalji ove fotografije čine posebno vrijednima. Klasični zimski outfiti su u korelaciji s razigranim i vibrantnim outfitima, a od boja i uzoraka se nosilo doslovno sve.

Moda je zapravo igra i da bismo se uhvatili u koštac s njom potrebno je detaljima upotpuniti vlastiti stil. Na kraju dana, najbitnije je da se sami dobro osjećate u vlastitim kombinacijama. U nastavku pogledajte fotografije splitskog streetstyle-a koje vam mogu poslužiti kao svojevrsna inspiracija kako na pravi način koketirati s modom i osjećati se dobro u vlastitoj koži.

Energija, koja pršti iz ovih fotografija je na kraju puno više od običnih modnih komada. Streetstyle uspomena koju ćemo uvijek rado gledati.

Preuzeto sa: journal.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije