DogađajiLjudiMjestanajnovijePojaveRadoznala Lola

Ko je bila Eva: Učiteljica heroj koja je poginula dok je spasavala decu u Teksasu

Eva Mireles, prva je identifikovana žrtva masakra koji se juče dogodio u osnovnoj školi Rob u Juvaldeu u Teksasu, kada je ubijena najmanje 21 osoba, od čega su većina deca.

Redakcija

danas.rs

Mireles, koja je bila u 40-tim godinama života, predavala je 4. razredu. U školi je radila 17 godina, piše Njujork Tajms.

Prema njenoj biografiji koja je objavljena na sajtu škole, bila je udata za policajca i imala je jednu ćerku. Navodi se da je volela trčanje, planinarenje i svoje ljubimce.

Njena tetka Lidija Martinez Delgado je rekla da je Eva bila omiljena u zajednici i da je bila ponosna da predaje u školi u kojoj su učenici uglavnom latinoamerikanci.

„Moja nećaka, Eva Mireles, zajedno sa još jednom učiteljicom i 18 dece izgubila je život u besmislenoj pucnjavi. Besna sam što se pucnjave nastavljaju, ova deca su nevina, puške ne bi trebalo da budu svima lako dostupne. Ovo je moj rodni grad, mala zajednica u kojoj živi manje od 20.000 ljudi.

Nisam ni zamišljala da će se ovo desiti posebno mojim voljenim osobama. nisu sve činjenice objavljene, ali sve što možemo da uradimo je da se snažno molimo za našu zemlju, državu, škole i posebno porodice svih“, rekla je Martinez Delgado.

Podsetimo, u napadu na osnovnu školu Rob u gradu Juvalde, u Teksasu, ubijeno je 19 učenika i dvoje nastavnika. Kako je rekao guverner Greg Abot, napad je izvršio 18-godišnji Salvador Ramos.

Osim Eve Mireles i 19 učenika, stradala je i Irma Garsija, majka četvoro dece, koja je takođe predavala u ovoj osnovnoj školi.

Preuzeto sa: danas.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije