LjudiLjudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPraktična LolaRadoznala LolaŽivot

Zašto muškarce privlače starije žene

Starija žena i mlađi muškarac – ovakav ljubavni odnos odavno više nije tabu-tema.

Prenosimo Redakcija

Nezavisne

Ako ste stariji od njega, logično je da ste prošli više toga i suočili ste se sa mnogim izazovima koji će pred njega tek biti postavljeni. Vi ste mudriji, iskusniji i pametniji, a to je ono što mlađi muškarac traži u starijoj ženi. Pomažete mu da se bolje nosi sa svojim problemima. Sa partnerom kao što ste vi, bolje prolazi kroz život.

Znate šta želite

Bogato životno iskustvo vam je takođe pomoglo da jasno definišete svoje ciljeve i znate šta želite, bilo da je to posao, privatni život ili ljubav. Znate kakvog muškarca više ne želite pored sebe i odlučni ste u tome. Vaši jasni stavovi ga impresioniraju i poprilično mu pojednostavljuju život, a on je polaskan što ste izabrali baš njega.

Podižete mu ego

Prethodna tačka je uvod u ovo. Tokom godina, postali ste izbirljivi, cijenite svoju slobodu, sebe stavljate na prvo mjesto i birate samo muškarce koji vam mogu parirati. Ako izaberete mlađeg od sebe, podići ćete mu ego. Polaskan je što ga želi uspješna, samouvjerena i ostvarena žena.

Samopouzdanje je najjači afrodizijak

Ne postoji ništa privlačnije od žene koja se odlično osjeća u svojoj koži. Ako je izlazio sa svojim vršnjakinjama, teško da je upoznao samopouzdanu ženu i upravo zbog toga osjeća nevjerovatnu privlačnost prema vama. Prirodno je da mlađe djevojke pate od nedostatka samopouzdanja. Naime, ono se gradi iskustvom i dolazi sa godinama. Imate oboje.

Emocionalno ste stabilniji od mlađih djevojaka

Još jedna velika prednost zrelih žena je to što su emocionalno stabilne, što muškarci vole. Nećete praviti drame tamo gdje ne treba i započinjati besmislene ratove, odnosno bar u njihovim očima besmislene. Znate da stanete na loptu, smirite situaciju i racionalno sagledate stvari. Na kraju krajeva, znate kako da ga smirite, a to mu je bitno.

Željni su novih iskustava

Starije žene koje su ostvarene i zadovoljne ne stide se sebe i rado će naučiti svog mlađeg partnera nečemu novom, u bilo kom aspektu života. Podijelite svoje iskustvo sa njim. To je veoma uzbudljivo i privlačno mlađim muškarcima. Nešto što im vršnjakinje ne mogu pružiti.

Vole dominaciju

Uobičajeno je vjerovanje da muškarci vole da dominiraju u vezi, ali je stvarnost vrlo često drugačija. Muškarci vole žene koje će im reći šta i kako da rade. One koje će uzeti stvar u svoje ruke i isplanirati odmor, platiti račune, organizovati renoviranje stana i podićii kredit za isti.

Ne ostajete po svaku cijenu

Poštujete sebe i tražite od njega da vas poštuje. U suprotnom odlazite i zaboravljate ga, kao da se ništa nije dogodilo. Bez suza (barem pred njim) i bez drame. On nije ni prvi ni poslednji (osim ukoliko ne bude dobar) i toga je svijestan. Štaviše, to je jedan od razloga zašto vas toliko želi.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije