najnovijeRadoznala LolaSponzorisano

Forum mladih na temu „Seksualno nasilje i uznemiravanje u javnom prostoru – odgovor institucija“

Fondacija „Udružene žene“ iz Banja Luke, organizuje Forum mladih na temu „Seksualno nasilje i uznemiravanje u javnom prostoru – odgovor institucija“.

Redakcija

Forum se održava 11.08.2022. sa početkom u 17h u prostorijama Doma Omladine u Banjoj Luci.

Panelisti na forumu su Brankica Raković, urednica „Lola“ magazina, Olivije Zimonja, Olivije načelnik Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet i Igor Cimeša, tužilac u Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

Cilj foruma je da se razvije diskusija sa mladima o fenomenima  seksualnog nasilja i uznemiravanja, i da se odgovori na pitanje koja je uloga institucija i kako nas štite? Cilj je i da se mladi podstaknu na razmišljanje o potencijalnim akcijama za jačaje sigurnosti u lokalnoj zajednici.

Forum za mlade dio je projekta „Banja Luka – Grad sa nultom tolerancijom na seksualno nasilje i seksualno uznemiravanje“ koji realizujemo u okviru UN Women inicijative pod nazivom “Sigurni gradovi i sigurni javni prostori za žene i djevojke“ i obuhvata niz aktivnosti koje je Fondacija „Udružene žene“ u saradnji sa partnerskim organizacijama realizovala sa ciljem sprečavanja i suzbijanja seksualnog nasilja i uznemiravanja.

Prijaviti se možete na   [email protected] ili na broj telefona 051/462-146.

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije