DogađajiLjudiMjestanajnovijePojave

Oglasila se porodica MALOG ARČIJA čija je smrt rasplakala ceo svet

Priča o hrabrom Arčiju Batersbariju koji je preminuo juče, nakon što je isključen sa aparata, rasplakala je planetu.

Redakcija

zena.blic.rs

Njegova porodica nije uspela u želji da 12-godišnji dečak poslednje dane provede u svojoj kući, a nakon tragedije se oglasila i uputila veoma potresne reči.

Porodica Arčija Batersbija odnosno verenica Arčijevog najstarijeg brata Toma Ela Rouz Karter rekla je da je način na koji je preminuo Arči Batersbari bio „varvarski” i da se nada da „nijedna porodica neće morati da prođe kroz ono kroz šta su oni prošli”.

Dečak je preminuo juče u 12 sati i 15 minuta okružen porodicom nakon što je u 10 časova skinut sa aparata u Kraljevskoj londonskoj bolnici u Vajtčepelu. Hrišćanski pravni centar, grupa koja je podržavala Arčijevu porodicu, izrazila je saučešće i pozvala na „hitnu reviziju i reformu“.

Izvršna direktorka Hrišćanskog pravnog centra Andrea Vilijams rekla je: „Naše misli, molitve i podrška su sa Arčijevom porodicom u ovom tragičnom trenutku. Nastavićemo da podržavamo članove porodice, kao što smo činili sve vreme, otkako su došli kod nas, a nakon što je u poslednjem trenutku pokrenut sudski postupak. Zahvalni smo na podršci široj javnosti, upućenoj Arčiju i njegovoj porodici. Bila je privilegija biti uz njih”.

Foto: Aaron Chown/ PA ImagesFoto:Profimedia

Dodala je: „Događaji od poslednjih nekoliko nedelja pokreću mnoga značajna pitanja, uključujući pitanja kako se definiše smrt, kako se odluke povezane sa smrću donose i gde je u svemu tome mesto porodice. Niko ne želi da vidi kako druge porodice doživljavaju ono kroz šta je prošla Arčijeva porodica. Moramo da imamo hitnu reviziju i reformu sistema”.

Porodica je objavila novu fotografiju svog voljenog dečaka, na kojoj je Arči nasmejan, u elegantnom odelu. Ljude širom sveta dirnula je njegova smrt, a veliki broj njih pali sveće i ostavlja bukete ispred Kraljevske londonske bolnice u Vajtčepelu, u istočnom Londonu, gde se Arči lečio i gde je preminuo.

Foto: Aaron Chown/PA ImagesFoto:Profimedia

Majka Holi Dens i tetka Ela bile su među članovima porodice koji su saopštili tragičnu vest. „Mogu li samo da kažem da sam najponosnija mama na svetu, bio je tako lep mali dečak, i borio se do samog kraja – a ja sam tako ponosna što sam njegova mama”, rekla je Holi.

Dvanaestogodišnjak je bio u komi od kada ga je majka pronašla onesvešćenog 7. aprila ove godine i održavan je u životu kombinacijom medicinskih intervencija, uključujući mehaničku ventilaciju i terapiju lekovima, u Kraljevskoj bolnici u Londonu u Vajtčepelu.

Foto: Hollie Dance/PA ImagesFoto:Profimedia

Njegova porodica pretpostavlja da je dečak učestvovao u onlajn TikTok izazovu “gušenja” nakon što ga je majka pronašla onesvešćenog.

Arčijevi najmiliji su prekjuče su izgubili sudsku bitku nakon što je sud odbio njihovu želju da dečak svoje poslednje trenutke provede sa njima u njihoovj porodičnoj kući. Roditelji su se obratili Apelacionom sudu u pokušaju da ospore presudu Višeg suda, ali je žalba ipak odbijena.

Slučaj dečaka pratio se mesecima.

Preuzeto sa: zena.blic.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije