LjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojavePraktična LolaRadoznala Lola

Ksenija Vujović: Una Latina haljine slave ženu

Da li ste čuli za Una Latinu? Haljine koje povezuju ljepotu ženskog tijela, senzualnost, radost pokreta.

Haljine koje stvara jedna žena koja je vjerovala u snove djevojčice.

Razgovarali smo sa dizajnerkom Ksenijom Vujović o fantastičnom brendu Una Latina.

Redakcija

 

Kada dođete u Una Latina showroom, samo želite da taj trenutak isprobavanja traje što duže, jer svaka haljina nosi dozu posebne ljepote. A onda upoznate Kseniju, koja je tu dok vi isprobavate, a kreirala je svaku haljinu, i bude vam jasno odakle dolazi inspiracija.

1. Kada bi u 3 rečenice morala ispričati svoju priču od jedne haljine do izgrađenog brenda, koje bi to rečenice bile?

Oduvek me je fascinirala ženstvenost i činjenica koliko je ona dovoljna da žena bude prelepa. Okružena ženama čitav život poželela sam da pomognem svakoj ženi da iskaže svoju ženstvenu stranu kreirajući upravo takve haljine. Ovaj poziv je pronašao mene mnogo pre nego što sam bila svesna toga.

2. Šta je bio tvoj cilj na samom početku bavljenja ovim poslom?

Moja misija je bila da žena, nezavisno od starosnog doba ili građe u Una Latina odevnom komadu izgleda sofisticirano, ali i privlačno, da istakne svoje atribute, ali da se u tom trenutku oseća savršeno u svojoj koži.

3. Koja situacija u karijeri dizajnerke je uzrokovala najveću prekretnicu?

Budući da je Una Latina brend osnovan 2019.godine i da je nakon toga nastupio ne tako srećan period za sve nas, rekla bih da se negde tada desila prekretnica pre svega u meni.

Uspela sam da prebrodim strah od eventualnog neuspeha i poslovanje dovedem na više nego zadovoljavajući nivo.

4. Šta je najviše uticalo na to da se odlučiš baviti dizajniranjem haljina?

Oduvek sam pravila za sebe haljine, kada sam bila mala moja majka je radila isti posao kao i ja danas, gledala sam od malena u svojoj kući kako izgleda kada nastaje haljina.

Primetila sam da devojke uvek pitaju kada nešto obučem gde sam kupila, otuda ideja da započnem sa brendom.

5. S obzirom da živiš san mnogih djevojčica, šta bi im poručila u slučaju da se žele baviti ovim poslom?

Ono što ću reći će zvučati kao kliše, ali jako je važno da ovaj posao istinski vole i neće morati da provedu ni jedan dan radeći u svom životu. Naravno,disciplina i upornost su ključ uspeha. Ništa ne dolazi preko noći.

6. Dolaziš iz višečlane porodice. Koliko je tvoje odrastanje uticalo na ovo gdje si sad i kako gledaš na svoje prve ideje vezane za poso kojim si kao djevojčica željela da se baviš?

Uticalo je u svakom pogledu. Mama nas je naučila rano radnim navikama, lenjost nam je nepoznanica. Takođe, stekla sam takmičarski duh, ali i kako da funkcionišem u timu. Okružena starijim sestrama, pa i njihovim mnogobrojnim prijateljicama, razvila sam jako rano interesovanje za modu i detinjasto kreirala u glavi outfite kao da se i ja spremam za izlazak sa njima.

7. Ono što odlikuje tvoje haljine jeste seksipil, neka mističnost, nježnost a u isto vrijeme i snaga. Kako gledaš na taj cijeli proces stvaranja i ko ti je podrška?

Inspiracija mi je uvek žena.

Una Latina brend doživljavam kao ženu. Momentalno imam desetine ideja na kojim radim, a vrlo je verovatno da će samo par ugledati svetlost dana. Perfekcionista sam i previše faktora mora biti savršeno usaglašeno kako bih ponosno stala iza tog modela.

Najveća podrška je moja sestra bliznakinja Ines. Ona je važan deo Una Latina brenda i nas dve smo kako u životu, tako i u poslu kao jin i jang-jedna polovina ne bi mogla da funkcioniše bez druge.

8. U razgovoru u show roomu si rekla da voliš što to nije nešto što možeš da kupuješ u butiku nego djevojke i žene uživaju u tom procesu probe. Zašto baš show room, a ne butik?

Dopada mi se ideja show room-a, jer želimo da svaki klijent dobije našu posvećenost i vreme koje zaslužuje. Naše klijentkinje imaju privatnost prilikom dolaska i mogućnost da sa sobom povedu nekoga čije je mišljenje njima važno i da u miru isprobaju i izaberu model koji žele.

9. Gdje vidiš Una Latina kao brend za pet godina, a gdje Kseniju?

Bez lažne skromnosti ću reći da nas kroz pet godina vidim kao jedan od vodećih brendova na našim prostorima. Sigurnim korcima gazimo ka tome. Sebe vidim kroz brend, dok sve ono što nema dodirnih tačaka sa poslom puštam i ne planiram.

10. Koliko haljina je zaista dovoljno jednoj ženi?

Mislim da i vi i ja znamo odgovor na ovo pitanje-beskonačno mnogo haljina! Ipak, smatram da je bolje imati nekoliko timeless komada nego prepun orman garderobe koju možemo obući samo jednom.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije