KulturaLjudinajnovijePojaveRadoznala LolaZabavna Lola

Velika misterija iz života Merlin Monro: Ko je zapravio bio njen otac?

Film “Plavuša” otkrio je pojedine detalje iz života slavne Merilin Monro, ali i otvorio mnoge nedoumice.

Redakcija

mondo.ba

Film “Plavuša” koji je opisao život jedne od najslavnijih žena na javnoj sceni, ali i ikone seksepila, imao je svoju premijeru na filmskom festivalu u Veneciji, a odnedavno je dostupan i na Netfliksu.

Život Merilin Monro opisan je u dva sata materijala, a komentari se danima ređaju na društvenim mrežama. Takođe, film je pokrenuo mnogo pitanja, a ono koje je mučilo čak i glumicu tokom čitavog života je – ko je bio njen otac?

Norma Džin Bejker, koja će kasnije svijetu postati poznata kao Merilin Monro, cijelog života je bila opsjednuta ovom temom i pokušavala je na sve načine da sazna identitet svog oca. U ovom filmu sugeriše se da njen otac nije bio Martin Mortensen, suprug njene majke, takođe naveden u glumičinom izvodu iz knjige rođenih.

Film “Plavuša” pokrenuo je dugo čuvanu sumnju da je njena majka imala aferu, te da je ostala trudna sa glumcem čije ime nije otkriveno. Ipak, prethodni dokumentarac o najslavnijoj plavuši uspio je da dokaže da je njen otac Čarls Stenli Giford, a za potrebe snimanja i potvrđivanja ovih tvrdnji uradili su i DNK analizu.

Producenti filma uzeli su pramen njene kose od osobe koja je balsamovala glumicu 1962. Taj uzorak su uporedili sa uzorkom pljuvačke praunuke čoveka za koga se sumnjalo da je njen otac. Reditelj dokumentarnog filma Fransoa Pom tvrdi da su tada otkrili dugo čuvanu porodičnu tajnu.

Pogledajte trejler za film “Plavuša”:

Preuzeto sa: mondo.ba

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije