LjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojave

“Ako je žena spavala sa VIŠE muškaraca, NIJE ZA KUĆU”: Dušane, sa tim stavom nisi ni za PODRUM

Deluje da se neke stvari i stavovi nikada neće promeniti, na bolje, naravno.

Redakcija

najzena.rs

Koliko puta ste čuli da žena nije za kuću ako je imala više partnera, tačnije ako je bila intimna sa njima pre braka?

Čovek bi pomislio da smo napredovali kao društvo i da smo prevazišli neka ograničena shvatanja. Ipak, svakog dana se pojavi neko ko razočara ili pak, nas vrati u stvarnost da još uvek postoje ograničeni umovi.

Šta uopšte znači da neko „bude za kuću“? Nismo životinje (ali neki i dalje jesu), pa da obitavamo napolju što je njima prirodno stanište. Nekada jesmo, ali su već vekovima stvari drugačije. Dotični Dušan MMA borac (dusanmma mu je naziv naloga na TikTok-u) izjavio je sledeće:

– Braćo upamtite, ako je žena spavala sa više od pet muškarca pre braka, nije za kuću. Znači, bežanija – rekao je u snimku. Prvo, nije pet muškarca, nego muškaraca. A sad da se vratimo na temu…

Snimak je na Tviter postavila žena koja je napisala: „Eto sad će mi neko ko ima č*ar umesto desnog uveta govoriti sa koliko muškaraca treba da spavam da bi ’bila za kuću’“.

Komentari su se nizali i jedan je glasio: „Ne znam odakle mu ideja da je devojci san da bude nekom liku za kuću?“.

Opet pitam, šta znači da nije za kuću? Šta znači bežanija? Prvo, obraćam se muškarcima koji imaju isto ili slično mišljenje kao i muškarac sa snimka: Da li ste svesni da ni ne znate sa koliko je muškaraca žena spavala sa kojom ste trenutno?

Možda i znate, ali je nebitno. Nema potrebe da se žena pravda što je bila sa nekim i sa koliko njih je bila. To znači da i Vi, muškarci koji delite mišljenje, morate da polažete račune. Ili se igrate duplih standarda, pošto je uglavnom tako.

– Zato što takvi kao on ne varaju žene s drugim ženama, nego se heftaju s ortacima po teretani, pa to je tajna muška zabava na tušu…nije prevara. Dajte mu neku biseksualnu ženu da se smiri 🙂 – napisala je još jedna žena, a druga je dodala: – Još bolje? Posle koliko si ti, druže, za „u kuću“?

Muškarac ako nije spavao sa mnogo žena (šta to „mnogo“ uopšte i znači i kako se meri), onda je tunjavko. Žena ako je, ne daj Bože, imala OČIGLEDNO, više od PET partnera je kurva. I to je javni stav društva, svih, čak i pojedinih žena. Sve je to sramota i tabu koji nikako da iskorenimo. Kada neko toliko ograničava svoj um, ne može ni da vidi sebe, pre svega ostalog, a kamoli šta se stvarno dešava među ljudima.

– Možda broj 5 korespondira sa veličinom penisa u centimetrima. Znači ako imaš 5cm onda ženis onu sa max 5 partnera pre braka, ako imaš 10cm onda max 10 pre braka i tako – postavila je još jedna žena komentar.

Toliko je ljudi koji nisu u klasičnoj vezi, muškarac-žena odnos, a ne mislim ovde samo na istopolne zajednice. Tradicionalna zajednica nije jedina, već postoji toliko varijacija.

– Ako ti muškarac broji bivše, taj nije za budućnost, brak. Ljubomorno nesigurno go*no nek umre u samoći – piše u komentarima ispod posta.

Odkud broj pet kao „savršeno izbalansiran“ broj? Ko je to odredio i kad? Sledeći put nas obavestite kako bismo povećale kvotu. Takođe, bio bi red da se i druga strana nekada oglasi, tačnije muškarci koji misle suprotno od Dušana. Žene bi mogle malo bar da dobiju podršku, nikada ne škodi.

A komentar, koji je postavila još jedna žena, može poslužiti kao smernica: “Što je lepo, kada se ovako oglase sami, drage moje, evo vam jedan da ga zabeležite kao crvenu zastavicui zaobilazite mališu u širokom luku.”

Setih se jednog zanimljivog poređenja, kako bi mogla da se opiše ova situacija i da glas ljudi, koji ne guraju nos u tuđe živote, bude jači.

Ako stavite žabu u ključalu vodu, ona će odmah iskočiti iz lonca, ali ako je stavite u hladnu vodu i postepeno povećavate temperaturu, neće ni primetiti šta će se desiti. Budimo voda u ovom slučaju, svi koji još uvek nisu na izdahu snage za borbu i pravu istinitu jednakost svih nas.

Preuzeto sa: najzena.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije