LjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojaveRadoznala LolaŽivot

Da li je trend djevojke domaćice otišao predaleko?

Trend djevojke domaćice hara Internetom, a mišljenja su polarizovana od ljubomore i idealizacije do gnjeva i prezira.

Prevela: Anja Čaušević Redakcija

gim.me

Koncept djevojke domaćice sličan je konceptu supruge domaćice, ali je bez svih pravnih obaveza i odgovornosti koje dolaze u paketu sa djecom i brakom.

Viralni video sa Tiktoka jasno pokazuju tačno šta spada u poslove djevojke domaćice. Kajin dan pred kamerom je pun obaveza. Od rezanja voća i povrća, slaganja i peglanja veša do odgovaranja na mejlove i vođenja dnevnika.

Ali za mnoge tviteraše njen stil života nije odgovarajući. Oni su Kajin video proširili po mreži i osuli je kritikama zbog monotone naracije, izmišljanja obaveza i neunošenja hrane.

@kendelkayin san diego this week visiting family 🫶🏼♬ original sound – kendel kay

Neki od komentara kritikovali su njenon dečka što joj nije kupio mača late već ga je ona morala sama spremati. Dok su drugi njen život i estetiku prozvali BoredCore.

Da li je ovo stvarno problematično?

Neki online korisnici su izrazili da maštaju o jednostavnom životu koji se sastoji od soka od celera i viđenja dnevnika, dok je drugima Kajin način života degutnatan. Međutim, video je otvorio raspravu.

Da li je biti djevojka domaćica anti-feministički? Mnogima djeluje kao da smo se teleportovali u pedesete godine dvadesetog vijeka. Žena je uvijek dotjerana, lijepa i zgodna, sprema večeru na vrijeme i drži kuću pod špagu.

Polovinom prošlog vijeka, bilo je popularno da supruge ustanu prije svojih muževa i srede se i našminkaju kako bi u njihovim očima uvijek bile očaravajuće. Međutim, takav način života ostavio je strašne posljediće po te žene.

Većina njih je uzimala antidepresive, ljekove za smirenje, dijetske ljekove i tablete za spavanje kako bi preživjelo monotone i tupe dane, a spolja i dalje bile srećne, opuštene i seksi.

Tviteraši su se pored anti-feminizma zabrinuli i za Kajin unos kalorija. Na videu djeluje da je ona za cijeli dan pojela mača late, sok od celera, zdjelu sjemenja i nekoliko paprika. Slične restriktivne ishrane popularne su i kod ostalih djevojaka domaćica na Tiktoku.

Na primjer, Liv, korisičnog imena @lxvxgx, je na u jednom od svojih klipova pokazala da za doručak pojede kašiku i po keto granole, tri jagode i četiri borovnice. Zbog toga poenta se ne svodi samo na anti-feminizam, već na promovisanje ideja o njezi i ishrani koje nisu zdrave.

Sve u svemu, biti djevojka domaćica može biti zabavno osobama koje imaju mnogo hobija i žele im biti posvećene. Međutim, ne prija svima. Veliki broj žena se ne bi znao nositi sa monotonijom stalnog boravka u kući, što može dovesti do stanja preopterećenosti, depresije i nezadovoljstva.

Ipak za koji god način života da se opredijelite najvažnije je da ste istinski srećne. Biti djevojka domaćica može biti jednako zabavno kao i kao stvaranje karijere ili rad od 8 od 4 i obrnuto.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije