Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPorodicaŽivot

Djevojka je na Tiktok-u podijelila stroga pravila koja ona njen suprug imaju u svom hrišćanskom braku

Prije nego što stupite u bračnu zajednicu važno je da sa svojim parnterom ustanovite zajednička i individualna očekivanja i želje.

Prevela: Anja Čaušević Redakcija

gucmakale.com

U suptortnom, možete se naći u zahtjevnoj poziciji nesklada koja se nerjetko ne završi najbolje.

Za sve ipak postoje granice, ali kada smo ih prekardašili? Tiktokerka Bejli, korisničkog imena @bmcpher, je nedavno podijelila vrlo preciznu listu pravila koje ona i njen suprug ne smiju da prekrše. Ona ih je predočila svijetu u seriji Tiktok klipova koji su privukli pažnju preko dva miliona geldatelja.

Većina je bila bjesna povodom dogovora koji par poštuje. Komentari su bili preplavljeni negativnim reakcijama i osudama do te mjere da je Bejli morala da ih isključi.

Šta je to toliko kontroverzno u njihovim pravilima? Bejli i njen suprug ne smiju imati prijatelje suprotnog pola. Ni jednom ni drugom nije dozvoljeno da razmjenjuju poruke sa osobama suprotnog pola prije nego što to prijave jedno drugom. Ne smiju biti nasamo sa osobama suprotnog pola, čak i kada je posao u pitanju.

Zabranjeno je gledanje pornografskog sadržaja i praćenje provokativnih profila na društvenim mrežama. Uz to, jedno drugom moraju biti prioritet čak i ispred njihovih roditelja.

Lavina negativnih komentara je uslijedila. Mnogi su se našli uvrijeđeni zbog ovih pravila i osuli su mržnju i kritike u kometnarima, obilježavajući Bejlin brak kao hrišćanski brak.

Neki od komentaraa navode:

„LMAO to što mislite da će vam ova pravila osigurati vjernost pokazuje koliko živite u zabludi. Bez obzira na sve osoba će raditi šta god želi.“

„Žao mi je, ali porodica je uvijek ispred muža/žene/momka/cure/prijatelja.“

Ipak Tiktokerka je dobila i značajnu podršku od svojih pratilaca koji su je branili u komentarima:

„Nije li ludo čuditi se ljudima koji imaju ZDRAVE granice u svojoj vezi?“

„Mislim da je pognografija odvratna. Tačka. Moj muž ima mene pored sebe ne treba mu ništa više. U potpunosti se slažem s tobom, mi imamo ista pravila.“

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije