FantastičnoZabavna Lola

5 modnih savjeta za trudnice

Ah to drugo, blaženo stanje. Nakon početne euforije i sreće, shvatate da trudnoća nosi i pitanja tehničke prirode kao, na primjer, šta sad da obučem? Prvih nekoliko mjeseci ćete stajati u svoju staru odjeću, ali kako beba bude rasla sve…

Redakcija

Ah to drugo, blaženo stanje. Nakon početne euforije i sreće, shvatate da trudnoća nosi i pitanja tehničke prirode kao, na primjer, šta sad da obučem? Prvih nekoliko mjeseci ćete stajati u svoju staru odjeću, ali kako beba bude rasla sve će joj se manje sviđati ona svilena bijela košulja. Beba ne voli svilu, svila voli bebu, ali ne voli razvlačenje. I šta sad? Da li je potrebno obnavljati cijeli garderober i kupovati odjeću namijenjenu samo trudnicama? Odgovor je: “NE”! Nekoliko ključnih komada odjeće biće sasvim dovoljno, a uz prave detalje nećete izgledati dosadno i “uvijek u istom”.


Opskrbite se pamučnim, rastezljivim majicama

Pamučne majice nešto su čemu ćete se moći vratiti i poslije trudnoće, uvijek su iskoristive, ne izlaze iz mode, a mogu da se kombinuju na milion načina. Danas obucite bijelu majicu, iskopajte ogrlicu u nekoj od ladica, a već sutra umjesto ogrlice iskoristite veliku maramu kojom ćete da zagrnete ramena. Maramu, ukoliko je dovoljno velika, možete iskoristiti i da se njom zagrnete, a tankim kaišićem naglasite sve obliji stomak.


Helanke su zakon 

Možda možete i da stanete u neku staru, široku haljinu iz ormara, ali ona sigurno više nije iste dužine kao prije – ne, niste se vi udebljale niti je stomak narastao, ona se smanjila u veš mašini. Crne helanke su klasika. Uložite u jedne šarene i rastezljive. Noge, bokovi i stomak će biti zahvalni za vrijeme trudnoće, a u njima ćete i poslije lako trčati i pratiti male noge i ruke koje će biti željne istraživanja svijeta u koji su došle. Vjerujte nam, helanke su izmišljene za trudnice!


520589433_a2zmŠiroko i šareno    

Klasične haljine A kroja vječno su u trendu i možete ih iskoristiti uvijek. U trudnoći mogu da zadovolje potrebe i najvećeg stomaka, a nakon toga kaiš rješava sve. Od velike “mama balon” mode do “slojevito i sa detaljima”, sa samo jednim dodatkom. Ukoliko nosite jednobojne haljine, marama zavezana oko struka može poslužiti da naglasi stomak i da upotpuni kombinaciju.


Muške košulje  

Momak, suprug, drugar, rođak ili otac, sigurni smo da svaka od vas ima barem nekog muškarca u okruženju čije su veličine košulja iskoristive. Manje veličine i dalje mogu da zadrže funkciju klasičnih košulja, dok one malo veće mogu da posluže kao tunike ili haljine. Problem kreiranja “struka” možete riješiti kaišem, a šlampave rukave kamuflirajte teksas jaknom, prslukom ili džemperom, a u zavisnosti od vremenskih (ne)prilika. Pronađite najljepšu košulju u njegovom ormaru i posudite je na nekoliko dana ili mjeseci.


maternity-jean-rundown-which-styles-are-best-for-you-1

 

Nosite svoje omiljene farmerke    

Imate omiljeni par farmerki i ne možete se pomiriti s činjenicom da više ne idu tako visoko i preko stomaka? Niste raspoložene za došivanje dodatnog materijala, jer znate da ćete se u iste vratiti nakon poroda?

Gumica za kosu je rješenje – biće dovoljno samo da je provučete u rupicu u koju ide dugme i podešavate onako kako vam odgovara. Beba na sigurnom, a vi i dalje nosite ono što volite. Genijalno, zar ne?


Potrebno je samo malo mašte i preskočićete peglanje kartice za kupovinu novih, trudničkih stvari. Sve što imate u ormaru je na neki način iskoristivo. Ne trebaju vam tregerice, preskočite trudničke haljine i kupovinu novih čarapa ako su noge otekle – ukoliko ne nađete rješenje problema u svom, sigurni smo da ćete ga naći u ormaru bliskog muškarca. Čuvajte budžet za kupovinu za period u kojem budete dojili, ako budete. Jer tada će ulaganje u majice za dojenje, haljine na preklop i slično biti investicija.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije