Lole iz komšilukanajnovijeNaslovna vijestO životu

Sa 33 godine u ovih 10 stavki sam apsolutno sigurna

Na 3 dana od 33 pune godina, jedno dijete, jedan muž, jedna promjena posla i dva tumora kasnije imam da vam kažem 10 stvari koje od mene niste ni tražili da čujete:

Brankica Raković

 

1. “Jedi govna” spašava kilograme živaca. Ma koliko bilo nekulturno.

2. Čak i ljudi za koje si bio spreman da daš bubreg mogu da odu – zato čuvaj bubrege.

3. Prijatelj je osoba koja neće dozvoliti da te neko pljuje u tvom odsustvu, ali će tebe pljunuti u lice ako si gad. A svi smo ponekad.

4. Rak se dešava svakome. Prepipavaj se. Vjeruj instinktu. Traži tri mišljenja.

5. Vjeruj želudcu. Srce i glava su skloni prevarama.

6. Znam da ti je važno šta misle drugi. I u redu je. Samo nemoj da oni budu glasniji od onog što ti misliš o sebi. Nekad u negativnim mišljenjima okoline ima istine. Odmjeri i vjeruj sebi i u sebe.

7. Suprotno današnjim filozofijama: Ne stavljaj samo sebe na prvo mjesto. Na prvom mjestu ima mjesta i za tebe i za sve one ljude koje voliš i koji te vole. Neka vas tu da se dopunjujete. Sama ćeš pošandrcati.

8. Ne krivi se. Probaj da u rekapitulacijama sebe, svog ponašanja, svojih djela ne tražiš nužno šta si pogriješila, šta ti je ružno, šta može bolje. Pohvali se. Samo nježno prema sebi, molim te.

9. Odjebi. Nauči da kažeś “stop”. Ne želim da vas slušam. Ne želim da me dodirujeś. Ne želim da kuvam. Ne želim danas da budem majka. Ne želim danas da budem korisna. Neću prosto. Nauči da nećeš.
I

10. Imaj svojih 10 uvijek u glavi. Jer sve ono što ti bilo ko da kao savjet ne mora da znači da će biti korisno i tebi. Ko te zna bolje od tebe?

Tri dana do 33 godine.
Brankice, preživjela si.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije