LjudiMjestanajnovijePojave

Oni su nas napustili u 2021: Velikani, hvala vam na svemu

Godinu na izmaku, nažalost, pamtićemo i po odlascima brojnih velikana koji su za sobom ostavili toliko toga, da je nemoguće da ih zaboravimo.

Redakcija

nova.rs

Ne samo mi, nego i generacije koje dolaze, s obzirom na to da će njih i o njima slušati, gledati i učiti. Kad sve zbrojimo, možemo da budemo zahvalni na tome što smo bili savremenici ovakvih imena.

Đorđe Balašević

Od 1977, kada je snimio „U razdeljak te ljubim“, do dana kada je Đole „preplivao Dunav“ i oprostio se od Novog Sada, stalo je bezbroj pesama i koncerata, a, sudeći prema slušanosti na Jutjubu, najpopularnija Đoletova pesma je „Ne lomite mi bagrenje“, sa 6,5 miliona pregleda na dan njegovog odlaska.

Foto:TANJUG/ JAROSLAV PAP

Đorđe Marjanović

Bio je voljen i obožavan u Jugoslaviji, toliko da su širom zemlje postojali klubovi obožavalaca Đorđa Marjanovića zvani „Đokisti“, koje je on redovno obilazio. Pedesetih je probudio pop-scenu Jugoslavije „Zviždukom u osam“.

Đorđe Marjanović Foto:E-Stock/Neniska

Predrag Živković Tozovac

Od desete godine je zasvirao harmoniku na svadbama, i snimio 20 albuma i 30 singl ploča. „Violino, ne sviraj“ i „Jeremiju“ nikad niko neće otpevati kao on, a „Oči jedne žene“ će zasuziti kad se prolomi „Vlajna“.

Predrag Živković Tozovac Foto:Screenshot/RTS

Novica Negovanović

Kompozitor i harmonikaš, čije su interpretacije kola delovale tako sveže i moderno, da je za sobom povukao veliki broj mladih harmonikaša.

Novica Negovanović Foto: Printscreen/YouTube/Nikad nije kasno

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije