LjudiMjestanajnovijePojave

Oni su nas napustili u 2021: Velikani, hvala vam na svemu

Godinu na izmaku, nažalost, pamtićemo i po odlascima brojnih velikana koji su za sobom ostavili toliko toga, da je nemoguće da ih zaboravimo.

Redakcija

nova.rs

Dragoljub Đuričić

Pasionirani, profesionalni bubnjar, koji je svirao u grupama „Leb i sol“, „Kerber“, „Ju grupa“, nastupao sa Zdravkom Čolićem i Đorđem Balaševićem, ali neprolaznu slavu stekao je kada je palice iskoristio kao oruđe na protestima, pa je udarao bubnjeve na demonstracijama protiv Miloševića 1996. i 1997. godine i mitinzima pred izbore 2000.

Dragoljub Đuričić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Aleksandar Sanja Ilić

„Balkanika“ ga je proslavila u svetu. Pesnik i muzičar, za koga su kolege rekle da je rad s njim bio kao ekskurzija. Bio je suprug prerano preminule voljene glumice Zlate Petković.

Foto:Zoran Lončarević

Minja Subota

Voditelj „Muzičkog tobogana“, uz koji su generacije sticale muzičku kulturu, kompozitor čije su pesme ušle u vrtiće i škole.

Minja Subota Foto: Zoran Lončarević

Ivan Tasovac

Potomak porodice kojoj je, kako se priča, nobelovac Ivo Andrić ostavio srednjovekovni rodoslov pronađen u Dubrovačkom arhivu. Pijanista i direktor Beogradske filharmonije, čiju novu zgradu nije dočekao da vidi. Ministar kulture u Vladi Republike Srbije. Provokativna i kontroverzna ličnost koja nikog nije ostavljala ravnodušnim.

Marinko Rokvić

Imao je nadimak Gospodin pevač, a čak i ljudi koji ne vole narodnu muziku znaju njegove pesme. Tokom višedecenijske karijere otpevao je veliki broj pesama, objavio 21 studijski album i stekao status jednog od najboljih pevača narodne muzike.

Marinko Rokvić Foto:E-Stock/Danijel Milutinović

Dobrivoje Topalović

Milion prodatih ploča je ostalo iza ovog Preljinčanina, a pesme „Progovori sliko“, „Kad bi mogo umro bi za te“ i antologijsku „Crno vino“ su ga proslavile.

Foto: Printscreen/YouTube/rts

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije