LjudiMjestanajnovijePojave

Oni su nas napustili u 2021: Velikani, hvala vam na svemu

Godinu na izmaku, nažalost, pamtićemo i po odlascima brojnih velikana koji su za sobom ostavili toliko toga, da je nemoguće da ih zaboravimo.

Redakcija

nova.rs

Feđa Stojanović

„Specijalizovan“ za uloge policajaca, poznati glumac toplog imena, Beograđanin rođen u Aleksincu, nakon 100 uloga na velikim i malim ekranima, predao se bolesti ove godine. Sve je umeo i stigao, osim da upozna svog unuka, kojeg je nosila njegova ćerka.

Feđa Stojanović Foto: Zoran Lončarević

Milan Lane Gutović

Bio je legendarni Srećko Šojić mnogo pre ovih novih Šojića. Dok smo se smejali izmaštanom Srećku, ni sanjali nismo da će taj lik prestati da bude karikatura i da će preći u realnost.Kritičko razmišlja nje o društvu i vladajućim strukturama, Gutović je kroz satirične performanse prenosio i u kabareu, koji je izvodio od 1992. godine.

Živeo je u Kumodražu, nije voleo da sitne sate dočekuje u kafani, toliko nije voleo slavlja da se oženio u tajnosti…

Foto: Nikola Vukelić/Promo/Zvezdara Teatar

Marko Živić

„Divna baraba koja se veselo smeje i stvara smeh“, rekao je Boban Skerlić na vest o Markovom odlasku. Milica Zarić ga je nazvala „Đuzom naše klase“. Beogradsko dramsko, njegove kolege i publika ispratili su ga uz pesmu „Jeleni umiru sami“. Imao je samo 50 godina.

Marko Živić Foto:Ivan Dinić/Nova S

Nenad Nenadović

Zauzeo je mesto pored Minje Subote u Aleji zaslužnih građana. Na scenu je stupio kao Moljac, a između je stalo bezbroj uloga na filmu i u pozorištu i hiljadu dečjih emisija. Vodio je školu glume, koja je iznedrila mnogo budućih glumaca, ali je svojim najvećim uspehom smatrao kćerke Janu i Minu.

Preuzeto sa: nova.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije