DogađajiLjudiMedicinaMjestanajnovijePojaveŽivot

Potresna ispovijest porodilje “Neoprostiva greška bolnice, dva puta sam tugovala zbog smrti svoje bebe”

Devastirana mama je dva puta tugovala zbog gubitka svoje bebe nakon što joj je rečeno da je novorođenče mrtvo, zatim živo, a onda su joj ponovo saopštili da je mrtvo.

Redakcija

žena.blic

Ališa Peg kaže da je poslata kući iz bolnice Vilijam Harvi u Ešfordu u Kentu, uprkos prijevremenim trudovima.

Nakon što je rodila bebu Grejs kod kuće, hitno su vraćene u bolnicu. Ališa kaže da joj je tada rečeno da je Grejs bila mrtva, pa živa, prije nego što je umrla nekoliko sati kasnije zbog neoprostive greške u bolnici, prenosi Žena Blic.

Gospođa Peg je rekla da je otišla u bolnicu nakon što je osjetila ogromnu bol i mučninu 27. februara, sa samo 22 nedjelje trudnoće, piše Dejli Mejl.

 

– Nisam mogla da se ispravim od bolova i mučnine, a kada sam nazvala doktora, pretpostavili su da imam infekciju bešike. Ipak sam otišla u bolnicu, jer nisam mogla da osjetim da se Grejs pomjera. Kada me je babica pitala kakav je bol, prva riječ iz mojih usta je bila “trudovi”. Kako mi ovo nije bio prvi put da se porađam, znala sam kakav je osjećaj i curila sam.

Iako je insistirala da je pregledaju, rekla je da je dobila “brzinsku” provjeru i poslali su je kući. Objasnila je:

– Nisu uradili provjeru dilatacije, niti provjeru da vide da li je sva voda nestala – doktor je uradio skeniranje pored kreveta koje je trajalo oko minut. Rečeno mi je da mogu da pronađu otkucaje srca, ali bez pokreta, te da moja beba mora da je spavala. Nisam bila zadovoljna i rekla sam im da se imam osjećaj u tijelu kao da treba da guram i da se naprežem, ali mi je rečeno da idem kući.

Nekoliko sati nakon prvog odlaska u bolnicu, gospođu Peg je pokupila njena majka i odvela je kući – da bi potom pozvala hitnu pomoć kada je počeo porođaj.

– Oko 1.20 ujutru bol se pojačao, bilo mi je muka, znojila sam se, prostorija se vrtila. Oko 2.30 shvatila sam da nešto ozbiljno nije u redu, u 2.40 sam pozvala hitnu pomoć i u 2.45 sam se porodila kod kuće, sama – rekla je.

– Ne mogu da krivim bolničare, bili su nevjerovatni. Uradili su sve što su mogli.

Ona kaže da su, kada se vratila sa kćerkom u bolnicu, razdvojili su ih, a Grejs je odvedena u neonatalnu hitnu pomoć. Otprilike sat vremena kasnije, gospođi Peg je rečeno da joj je beba umrla.

A, nakon toga joj je kćerka Grejs donijeta – živa.

Rečeno mi je da Grejs nije preživjela, samo da bi je doneli do mene 45 minuta kasnije, živu. Ali rekli su da ne mogu da ponude nikakvu medicinsku intervenciju, i ona je umrla u 6.30 ujutru. Morala sam da žalim za svojom kćerkom dva puta.

Odgovor bolnice za The Sun dala je Rebeka Martin, glavna medicinska službenica, rekavši:

– Zaista nam je žao što nismo pružili potreban standard nege i podrške. Promijenili smo našu praksu i politiku nakon Grejsine tužne smrti, uključujući uvođenje daljeg praćenja onih koji su u opasnosti od prijevremenih porođaja. Nastavićemo da obezbjeđujemo stalnu podršku da odgovorimo na sva pitanja porodice, prenosi Žena Blic.

Preuzeto sa: srpskainfo.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije