LjudiMjestanajnovijePojave

Oni su nas napustili u 2021: Velikani, hvala vam na svemu

Godinu na izmaku, nažalost, pamtićemo i po odlascima brojnih velikana koji su za sobom ostavili toliko toga, da je nemoguće da ih zaboravimo.

Redakcija

nova.rs

Vojkan Borisavljević

Maestro Vojkan Borisavljević u svojoj dugogodišnjoj karijeri komponovao je više od 500 pesama za najpoznatije jugoslovenske pevače, među kojima su Leo Martin, Zdravko Čolić, Đorđe Marjanović, Miki Jevremović. Pamtimo ga po pesmama „Odiseja“, „Ljubav je samo reč“, „A sad adio“.

Vojkan Borisavljević Foto:Vesna Lalić

Mira Furlan

„Ovo već dugo nije moj svijet. Ali imam stalnu potrebu da se mladima ispričam za sve što su naše generacije ostavile njima: svijet dubinski zagađen i otrovan, izvana i iznutra“, govorila je heroina, krhka i snažna, u vreme virusa korona preminula od drugog, opasnijeg virusa.

Zbog nje smo i poroke zavoleli i zauvek upili plavetnilo njenih očiju.

Mira Furlan Foto: Zoran Lončarević

Rialda Kadrić

Samo 58 godina je imala na odlasku, a njene „Lude godine“ ulepšale su naše „dobre godine“. Prvi poljubac Marije sa Bobom bio je istovremenao i prvi Rialdin poljubac.

Rialda Kadrić Foto:printscreen/RTS/Balkanskom ulicom

Goran Daničić

Prve vesti o odlasku 58-godišnjeg glumca čuli smo od Sergeja, na Tviteru mu je poručio: „Cimeru, konju, srce si mi slomio“. Student generacije, član Jugoslovenskog dramskog, nenametljiv i u senci medijima interesantnijih kolega, tek odlaskom je pokazao kolika je praznina ostala da zjapi.

Goran Daničić Foto: Nebojša Babić

Boris Komnenić

– Njegov poseban humor, koji je bio okrenut pre svega prema sebi samom, ostaće u nama koji smo sa njim radili, poštovali ga i divili mu se. Suptilan, plemenit čovek, to je bio Boris Komnenić – rekao je reditelj Goran Marković. Toliko je prerano otišao da nije stigao da bude star. Snimajući poslednju seriju „Koleginice“ često su ga menjali dubleri zbog bolova.

Boris Komnenić Foto:E-Stock

Vlastimir Vlasta Velisavljević

Dobri duh našeg glumišta, voljeni Vlasta, preživevši nacistički logor i Goli otok, odigravši čak 360 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji, podlegao je malom bednom virusu.

A stvarno smo mislili da je večan.

Foto:Nemanja Jovanović

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije