Događajinajnovije

Osnažujemo žene u STEMU

HTEC Idea Marathon – I studentkinje BiH pozvane da daju aktivni doprinos unapređenju zdravlja žena.

Redakcija

 

  1. mart 2022 – Studentkinje na univerzitetima u Srbiji, BiH, Sjevernoj Makedoniji, Rumuniji, Bugarskoj, Mađarskoj i Sloveniji imaju priliku da učestvuju na jedinstvenom multidisciplinarnom onlajn dvodnevnom izazovu HTEC Idea Marathon – Strong Tech for Powerful Women, koji se organizuje 23. i 24. marta 2022.

Kompanija HTEC Group poziva sve studentkinje da se priključe multidisciplinarnim i multikulturalnim timovima koji će biti u prilici da se takmiče na temu pronalaženja najboljeg tehnološkog rješenja u svrhu unapređenja ženskog zdravlja.

Uz mentorstvo stručnjakinja iz kompanije HTEC, studentkinjama će biti omogućen kontakt i razmjena iskustava sa liderkama iz međunarodnih kompanija i organizacija poput kompanije Marani iz SAD-a, kao i Svjetske zdravstvene organizacije.

Prijave za takmičenje su otvorene do ponedjeljka, 21. marta do 16 časova preko linka na sajtu kompanije HTEC Group.

“Mi u kompaniji HTEC Group smo svjesni da je STEM sektor takav da se radna mjesta u njemu umnožavaju i da je za kvalitetan razvoj timova u kompanijama potrebno veće uključivanje žena. Nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika su ključne oblasti u ekonomiji, ali žene su u ovim sektorima manje zastupljene. Zato se mi u HTEC Group, kao kompaniji koja okuplja najbolje inženjere na tržištu, snažno borimo da svima podjednako približimo STEM i predstavimo mogućnosti koje ove nauke pružaju.

Ukoliko ulijemo povjerenje studentkinjama da je to područje u kojem je ravnopravnost ta koja dovodi do najboljih timova vjerujemo da ćemo stvoriti uzore i da će birati poslove u informatičkoj djelatnosti”, ističu iz HTEC-a.

O kompaniji:

HTEC Group je kompanija sa sjedištem u San Francisku (SAD), regionalnim kancelarijama u SAD-u, Engleskoj, Švedskoj i Holandiji, kao i razvojnim centrima u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji, Mađarskoj i Rumuniji.

HTEC tim čini preko 1100 stručnjaka koji razvijaju digitalne proizvode, hardver i firmver, pametne uređaje, data science, vještačku inteligenciju, skalabilne cloud platforme i druga visoko-tehnološka rješenja koja korporativnim klijentima omogućavaju da unaprijede poslovanje kroz digitalizaciju, modernizaciju, i razvoj novih proizvoda i usluga.

Kroz partnerstva sa vodećim svjetskim naučno-istraživačkim organizacijama i globalnim korporacijama, kao i sa nekim od najinovativnijih startapa, HTEC razvija proizvode koje koriste milioni ljudi širom svijeta .

Kompanija HTEC Group posluje već dvije godine u Bosni i Hercegovini, gdje je trenutno prisutna kroz četiri kancelarije – u Banjoj Luci, Sarajevu, Tuzli i Bijeljini.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije