Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestŽivot

Da li si žena koja previše voli?

Nijedna žena ne postaje slučajno žena koja suviše voli.

Redakcija

instagram.com

Ove karakteristike su tipične za žene koje previše vole:

1. Potičete iz disfunkcionalne porodice u kojoj vaše emocionalne potrebe nisu bile zadovoljene.
2. Budući da niko nije mnogo brinuo o vama, pokušavate da zadovoljite ovu neispunjenu potrebu tako što vi brinete o nekome, posebno muškarcima koji na neki način deluju kao da im je potrebno da ih neko zbrine.
3. Pošto nikada niste uspele da promenite jednog ili oba svoja roditelja u tople i brižne roditelje za kakvima ste čeznuli, iz dubine duše reagujete na poznatu vrstu emocionalno nedostupnog muškarca kog ćete iznova pokušavati da promenite svojom ljubavlju.
4. Iz straha da ćete biti napuštene, učinićete sve da vaša veza uspe.
5. Gotovo ništa vam nije teško, ne oduzima vam previše vremena niti je preskupo ako „pomaže“ muškarcu sa kojim ste u vezi.
6. Naviknute na nedovoljno ljubavi u intimnim vezama, voljne ste da čekate, nadate se i sve više se trudite da udovoljite.
7. Spremne ste da preuzmete preko pedeset posto odgovornosti, greha i krivice u svakoj vezi.
8. Vaše samopoštovanje je kritično nisko i duboko u sebi verujete da ne zaslužujete da budete srećne. Zapravo, verujete da morate zaslužiti pravo da uživate u životu.
9. Očajnički vam je potrebno da kontrolišete muškarce i veze u kojima ste, pošto u detinjstvu niste bile dovoljno sigurne. Maskirate svoje napore da kontrolišete ljude i situacije time što ste „od pomoći“.
10. U vezi, mnogo više maštate kako bi to moglo izgledati, nego što realno sagledavate situaciju.
11. Zavisne ste od mušaraca i emocionalnog bola.
12. Emocionalno, a često i biohemijski, predodređene ste za zloupotrebu alkohola, droge i/ili određene hrane, posbno slatkiša.
13. Time što vas privlače muškarci s problemima koje treba rešavati ili što zapadate u haotične i emocionalno bolne situacije, izbegavate da preuzmete odgovornost prema sebi.
14. Možda ste sklone periodima depresije koje pokušavate da sprečite uzbuđenjem koje donosi nestabilna veza.
15. Ne privlače vas blagi, stabilni i pouzdani muškarci koji su zainteresovani za vas. Takvi „fini“ muškarci su vam dosadni…

Autor: Robin Norvud, sistemski porodični psihoterapeut

Preuzeto sa: instagram.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije