najnovijePorodicaŽivot

Imam 28 godina i troje dece, a lekari su mi otkrili RAK i rekli da ću ŽIVETI SAMO DO MAJA OVE GODINE

Džema Mekgovan, majka troje dece, u februaru 2021. suočila se sa teškom dijagnozom – rakom jajnika u četvrtom stadijumu, a prognoze su bile užasne – lekari su joj rekli da će živeti samo do maja ove godine.

Redakcija

zena.blic.rs

Džema je rešila da svojim Instagram pratiocima deli sve detalje lečenja i poseta bolnicama, a uprkos tome i težini bolesti suočila se sa užasnim komentarima i uvredama.

Naime, ona se požalila britanskim medijima da je pojedinci kontinuirano zlostavljaju, optužujući je da “lažira bolest” i “da izgleda previše dobro za nekog ko umire od raka”.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jemma McGowan (@jemhow)

Ipak ova dama iz Severne Irske ističe da joj takvi komentare ne smetaju, jer je isuviše zauzeta pronalaženjem načina da produži svoj život i što duže bude uz svoju decu – Sejdi, Luis i Beti.

“Dobijam najmanje jedan grozan komentar nedeljno. Redovno mi govore da glumim da imam rak ili da nemam terminalni rak, jer izgledam previše dobro za bolesnu osobu. Ne nerviram se, jer znam da ono što govore nije istina. Ne znaju šta govore. Ne znam koji dokaz još žele”, rekla je ova mama.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jemma McGowan (@jemhow)

Džemi je rak jajnika prvi put dijagnostikovan 2016, kada je imala samo 22 godine, i to dok je bila u šestoj nedelji trudnoće sa svojim drugim detetom. Podvrgnuta je operaciji, a lekari su joj saopštili da ne veruju da će se bolest vratiti.

“Bio je to rak u početnom stadijumu, pa sam posle operacije ostavila to iza sebe i nastavila sa svojim životom”, rekla je ona. I zaista – naredne četiri godine nije bilo nikakvih simptoma.

Ipak, u januaru 2021. godine opipala je kvržicu na telu, pa je poslata na magnentnu rezonancu, a ujedno je i hospitalizovana kako bi se pripremila za carski rez. Samo 24 sata nakon porođaja Džemi je rečeno da se rak ipak vratio, te da ima višestruke tumore.

“Reči koje sam upamtila bile su: neizlečivo, agresivno i ponaša se neobično. Počela sam se hemoterapijom kada je Beti imala samo dve nedelje, ali nisam bila spremna da odustanem i kažem mojim bebama da ću umreti”, istakla je ona.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jemma McGowan (@jemhow)

Posle tri kruga dve različite vrste hemoterapije, u maju prošle godine je tim onkologa ustanovio tri nova tumora u Džeminom telu što je ukazalo na to da lečenje ne daje rezultate. Tom prilikom otvoreno su joj rekli da joj je ostalo još od 3 do 15 meseci života.

Ipak, ona je odbila da prihvati ovakve prognoze.

“Ne tražim da budem baka, samo želim da budem mama. Samo želim više vremena, zašto onda ne bih dala sve od sebe”, rekla je Džema koja je sada okrenuta alternativnim tretmanima za lečenje raka.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije