LjudiMjestanajnovijePojaveRadoznala Lola

Preminuo hrvatski novinar Mislav Bago

Višestruko nagrađivani voditelj i novinar zagrebačke Nove TV Mislav Bago preminio je u 49. godini.

Redakcija

rs.n1info.com

Karijeru je započeo kao novinar/istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta. Godinu kasnije radi i priloge za redakcije informativnog programa i religijskog programa. Istovremeno prati stranački život i Hrvatski sabor. Specijalizovao se u unutrašnjoj politici za rad Vlade i Hrvatskog Sabora.

Od 1995. godine učestvuje u stvaranju svih izbornih emisija i aktivno prati sve procese vezane uz izbore; 2001. godine prvi je put autor izbornog projekta, a nakon toga nastavio je da radi taj posao izuzerno uspešno za sve izbore u Hrvatskoj. Mislav je bio i urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008, a godinu dana kasnije postaje urednik i novinar na Novoj TV.

Učestvuje od početka u svim važnim projektima informativnog programa, od predsedničkih, parlamentarnih lokalnih izbora do izbora za Evropski parlament. Prati sve velike događaje poput političkih afera ali i drugih događaja koji su uvelike uticali na hrvatsko društvo, poplava u Slavoniji.

Dobitnik je niza nagrada za svoj rad. Nagradu Marija Jurić Zagorka HND-a dobio je 1998. za najbolju reportažu, 2003. i 2006. za najbolji intervju, nagradu Novinar godine 2006. za seriju intervjua s bivšim premijerima Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom.

”Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvek spreman da pomogne. Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvek s nekom novom idejom, uvek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas”, izjavila je direktorka Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

Preuzeto sa: rs.n1info.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije