Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestŽivot

Pismo sebi: Šta me još sve čeka?

Draga ja,

imamo zajedničku prošlost, te koračamo skupa u neizvjesnu budućnost.

Piše: Nina Savić Redakcija

Odlučno koračaš, a onu nesigurnost koja pripada tinejdžerskim danima, ostavila si negdje daleko iza sebe.

Počela si otkrivati svoju snagu, boriti se za svje snove, te moram ti priznati da sam ponosna na tebe. Dugačak put iza mene, a ko zna koliko koraka ispred. Postala si svoj najveći oslonac, dostojanstveno se nosiš sa životnim promjenama, a godine iza tebe su te mnogo toga naučile i učinile mudrijom.

Prestala si da juriš “ogromnu sreću”, te shvatila da sreću čine sitnice koje nas okružuju. Dugujem ti jedno ogromno izvinjenje zato što sam ponekad sumnjala u tebe, u tu malo djevojčicu željnu dokazivanja.

Nastavi se osmjehivati svakom novom danu, te ispiriši sebe da svaki dan budeš sve bolja. Zahvali sebi za sve što si prošla, od pravih do pogrešnih odluka ( i njih si preživjela), te nikad nemoj odustati od svojih snova.

Na sve gledaj sa pozitivne strane, te ne zeaboravi da te neko voli baš zbog toga kakva si. Nazdravi sebi, životu, te smij se što glasnije. Zaboravi na godine, te raduj se sadašnjem trenutku, jer srećne žene su najljepše žene. Malim koracima se uputi u velike pobjede. Budi uvijek svoja, jer takva si savršena.

Vjeruj u sebe te ne zaboravi da te prošlost oblikovala, ali da te i ne definiše. Prati svoj unutrašnji glas, vjruj svojoj intuiciji, te postani ponosna vlasnica svoje vlastite priče. Živi život punim plućima. Putuj, voli, praštaj, te sjeti se koliko si posebna i prekrasna osoba.

Poštuj sebe, nazad se okreni da vidiš samo koliko daleko si stigla, te vjeruj životu. Budi šašava, zabavna, ogrinalna… jer je život prekratak da budeš bilo šta sem srećna.

Ostani unikatna i nemoj se plašiti života. Sačuvaj taj entuzijazam djeteta i ostani dobar čovjek bez obzira na sve. Ugasi unutrašnjeg kritičara, te pojačaj aplauz na maksimum, Jedan je život… proživi ga najbolje što znaš.

Manje se nerviraj, više uživaj. Eh, da… Život je jedna velika avantura – iskoristi ga maksimalno. Predamnom je još mnogo, mnogo toga što će me osnažiti, rasplakati, raznježiti i uljepšati mi dan.

Šta me još sve čeka? Nisam sigurna… ali znam da sam spremna. Draga prošlosti hvala ti na lekcijama i što si me učinila boljom osobom.

Draga budućnosti, vidimo se…

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije